Húsárverseny
A mezőgazdasági termékek termelőiár-szintje 2007. január–márciusban 11,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 20,1 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 1,7 százalékkal. A KSH összegzéséből kiderül, hogy a gabonafélék termelői átlagára 34,4 százalékkal nőtt, az ipari növények ára átlagosan 2,5 százalékkal csökkent 2006. január–márciushoz mérten.
A zöldségfélék ára 2,8 százalékkal, a gyümölcsféléké 17,3 százalékkal haladta meg 2006 első három hónapjának árszínvonalát. A zöldségek közül a vöröshagyma ára 33,7 százalékkal növekedett, a fejes káposzta ára 26 százalékkal csökkent. Az év első három hónapjában a gyümölcsök közül a legjelentősebb részesedésű az alma, ami 19,3 százalékkal volt drágább, mint 2006. január–márciusban.
A burgonya termelői ára az első negyedévben a tavalyi év első három hónapjához viszonyítva 76,9 százalékkal, 2007. márciusban az előző év márciusihoz képest 66,5 százalékkal emelkedett.
A vágóállatok termelői árai 2007. január–márciusban 1,5 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2006 azonos időszakában. A vágóbaromfi ára nőtt (9,3 százalékkal), a vágósertésé csökkent (8,9 százalékkal).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
10 éves a magyar Black Friday – az akcióvadászattól a tudatos vásárlásig
A Black Friday Magyarországon 10 év alatt sokat változott: míg…
Tovább olvasom >77 ezer forint: ennyit terveznek idén költeni a magyarok karácsonyi ajándékra
Szeretteinkkel szívesebben találkozunk személyesen karácsonykor, az ajándékokat viszont egyre gyakrabban…
Tovább olvasom >A diabétesz előszobája: az elhízás megháromszorozza a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
Miközben a cukorbetegséghez és annak szövődményeihez köthető halálozás folyamatosan nő…
Tovább olvasom >