Húsárverseny
A mezőgazdasági termékek termelőiár-szintje 2007. január–márciusban 11,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezen belül a növényi termékek árszínvonala 20,1 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 1,7 százalékkal. A KSH összegzéséből kiderül, hogy a gabonafélék termelői átlagára 34,4 százalékkal nőtt, az ipari növények ára átlagosan 2,5 százalékkal csökkent 2006. január–márciushoz mérten.
A zöldségfélék ára 2,8 százalékkal, a gyümölcsféléké 17,3 százalékkal haladta meg 2006 első három hónapjának árszínvonalát. A zöldségek közül a vöröshagyma ára 33,7 százalékkal növekedett, a fejes káposzta ára 26 százalékkal csökkent. Az év első három hónapjában a gyümölcsök közül a legjelentősebb részesedésű az alma, ami 19,3 százalékkal volt drágább, mint 2006. január–márciusban.
A burgonya termelői ára az első negyedévben a tavalyi év első három hónapjához viszonyítva 76,9 százalékkal, 2007. márciusban az előző év márciusihoz képest 66,5 százalékkal emelkedett.
A vágóállatok termelői árai 2007. január–márciusban 1,5 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint 2006 azonos időszakában. A vágóbaromfi ára nőtt (9,3 százalékkal), a vágósertésé csökkent (8,9 százalékkal).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >