Hungarikumok a turizmus fejlesztésében
A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében, ezt a lehetőséget tudatosan célszerű használni a turisztikai programok megtervezésében – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
Szakáli István Loránd megjegyezte, hogy a Hungarikumok Gyűjteményében most még kevés a turizmus és vendéglátás szakterületéről származó hungarikum, de ezek száma növelhető. A hungarikumok között számos olyan érték található, mint például a mohácsi busójárás, a herendi porcelán vagy a Budai Várnegyed, amelyekben további turisztikai potenciál rejlik – tette hozzá.
Úgy vélte, a fejlődés szempontjából megkerülhetetlen az együttműködés a turisztikai és a hungarikum terület között.
V. Németh Zsolt, az agrártárca környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy három éve, amikor megszületett a hungarikum törvény, az volt a célkitűzés, hogy széles körben lehessen összegyűjteni a magyarság számára fontos értékeket. Meg kell őrizni és meg kell ismertetni széles körben azokat az értékeket, amelyek a magyarság termelési kultúrájához, életének legkülönbözőbb területeihez kötődnek – mondta.
Jandala Csilla, a Hungarikumok a turizmusban, turizmus a hungarikumokért című konferenciát vendégül látó Edutus Főiskola rektora az MTI-nek elmondta: a mostani szakmai véleménycsere azért fontos, mert a hungarikumok vonzerőt jelenthetnek a turizmusban. Az ezekre épülő turisztikai kínálat egyedivé tehet egy-egy térséget, és Magyarországot is – tette hozzá. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
VIMOSZ: optimizmus a turisztikai szektorban
Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői…
Tovább olvasom >Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >Mi a drágább? A horvát tengerpart vagy a Balaton?
A magyarok körében Horvátország évek óta az egyik legkedveltebb nyári…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >