Hungarikum Napok az erdélyi Nagyszebenben
A korornavírus-járvány ellenére megszervezik az idén is szabadtéren a nagyszebeni 11. Hungarikum Napokat, amely a magyar konyha és ízvilágot mutatja be a dél-erdélyi városban – közölte a szervező Híd Egyesület.
Az augusztus 20. és 23. között zajló Hungarikum Napok az idén is a gasztronómiára fókuszál, mert Nagyszeben az Európa Gasztronómiai Régió címet viselte tavaly és ennek keretében a magyar fesztivál is része volt az önkormányzat hivatalos programjának. A szervezők arra törekedtek, hogy az előző években meghonosított és közkedvelt programok az idén se hiányozzanak.
A fesztivál csütörtökön A megújulás lendülete című csoportos fotókiállítással kezdődik, amelyen a Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett fotópályázat legjobb képeit, valamint a meghívott fotóművészek alkotásait láthatja a közönség.
Pénteken az Astra Falumúzeumban megnyílik a kézművesek utcája és a gasztro-turisztikai tér, illetve konferenciát tartanak arról, hogy milyen stratégiát alkalmaznak az erdélyi magyar közművelődési intézmények a járványhelyzetben. Szombaton és vasárnap is szabadtéri főzőversenyt szerveznek, lesz gulyásfőzés, tánc, muzsika, gyermekműsor, játék és verseny, jurtaépítés, íjazás és szövés, illetve kóstoló.
Nagyszeben szórványnak számít, a magyar lakossága alig 2500 főre tehető, ennek ellenére a Híd Egyesület évente két nagyobb programsorozatot szervez, a nyári Hungarikum Napok mellett ősszel az Ars Hungarica kulturális fesztivált. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >