Hummus Bár
A hazai vegetáriánusoknak még 2011-ben is a legnagyobb gondja az átlagétteremben az, hogy egysíkú a nekik kínált ételek választéka. A globalizáció diktálta válasz – már ha ezt a célcsoportot valaki fontosnak tekinti – az ethno food lehet.
Erre a gondolatra épülnek a Budapesten néhány éve működő Hummus Bár éttermek is, amiket már nyugodtan nevezhetünk láncnak, hiszen a belvárosban most nyílt egység immár a negyedik. A másik hárommal ellentétben ez már stílusában és berendezésében is tipikus gyorsétterem, bár a belépéskor ajándékba kapott pohárka mentateát kortyolgatva nem ez jut először eszünkbe róla. (A hummus egyébként egy egyszerűen elkészíthető, csicseriborsós, tradicionális arab étel). A távol-keleti ízeket hozó zsidó konyha kissé a magyar ízléshez finomított fogásai egzotikus utazásokra emlékeztetnek, különlegesek és frissek. A hummusok, falafelek, laffák mellett persze van sült krumpli is, no meg húsételek – hiszen Budapesten vagyunk, méghozzá egy egyetem mellett, így a diákok és korosztályuk az elsődleges célcsoportja a helynek. Az italválaszték: teák, kávé, és az üdítők, gyümölcslevek mellett sör – nemsokára csapolva is. Élmény itt az étkezés, ám törzsvendégekké, legalábbis, ami a főételeket illeti, inkább az ELTE vastagabb pénztárcájú hallgatói válhatnak, mert ezek árai inkább belvárosiak, mint „menzaiak” (1500–1800 Ft). Mindenesetre a kiszolgálás barátságossága és a laktató adagok sok mindenért kárpótolnak.
Budapest V., Egyetem tér 1. • Tervező: Uri Gottlibovich
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: jelentősen nőtt az augusztus 20-ára és az ünnepet követő napokra szóló foglalások száma
Az augusztus 20-i érkezésre szóló szállásfoglalások száma 58 százalékkal nőtt…
Tovább olvasom >Nem zár be a Balaton augusztus 20. után
Ha mindben jól megy, akkor idén is átlépi majd az…
Tovább olvasom >A falusi turizmus nemcsak gazdasági hasznot hoz, hanem megerősíti a helyiek önazonosságát is
A falusi turizmus fejlesztés önkormányzatoknak szóló 2025-ös pályázati program azt…
Tovább olvasom >