Holnaptól élnek az új vendéglátóipari szabályok
Anyaghányad-nyilvántartást kell vezetni, a jeget külön tárolóedényben kell átadni a vendégnek, tilos lesz a lejárt szavatosságú termékek fölhasználása.
A gazdasági és közlekedési, az egészségügyi, a
földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint a munkaügyi miniszter közös
rendelete "a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről" címet
viseli, és a szabályait július 18-tól kell alkalmazni.
A rendelet szerint a vendéglátó kötelessége a
közegészségügyi követelményeknek való megfelelés. Olyan terméket, amelynek a
minőségmegőrzési ideje lejárt, élelmiszer-összetevőként felhasználni tilos.
Amennyiben a vendéglátó vagy annak felelős alkalmazottja észleli, hogy valamely
termék megbetegedést okozott, annak a kiszolgálását azonnal be kell szüntetni. A
meglévő készletet meg kell őrizni és azonnal értesíteni kel az ÁNTSZ-t.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >