Holnaptól élnek az új vendéglátóipari szabályok
Anyaghányad-nyilvántartást kell vezetni, a jeget külön tárolóedényben kell átadni a vendégnek, tilos lesz a lejárt szavatosságú termékek fölhasználása.
A gazdasági és közlekedési, az egészségügyi, a
földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint a munkaügyi miniszter közös
rendelete "a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről" címet
viseli, és a szabályait július 18-tól kell alkalmazni.
A rendelet szerint a vendéglátó kötelessége a
közegészségügyi követelményeknek való megfelelés. Olyan terméket, amelynek a
minőségmegőrzési ideje lejárt, élelmiszer-összetevőként felhasználni tilos.
Amennyiben a vendéglátó vagy annak felelős alkalmazottja észleli, hogy valamely
termék megbetegedést okozott, annak a kiszolgálását azonnal be kell szüntetni. A
meglévő készletet meg kell őrizni és azonnal értesíteni kel az ÁNTSZ-t.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >