Hold Bisztró
Ahhoz képest, hogy Kerekes Sándorra épült a hely kommunikációja (és működése első heteinek gasztronómiai oldala), kevesebb, mint két hónappal a novemberi nyitás után már kiderült: a Hold Bisztró tulajdonosának ítélete szerint a helynek nem éri meg eltartania a neves szakácsot. Úgy tartja, a minőséget a séf távozása után is fogják tudni tartani, és a Budapest gazdagabb kerületeibe vezető óriási átmenő forgalom, valamint a jó koncepció így is sikerre predesztinálja a helyet.
A nemzetközi bisztrókonyhára és a polgári konyhára épül a kínálat, ahogy az üzletvezető fogalmaz: délben fél fine dining, este fine dining ételekkel! Klasszikus étlap nincs (táblára írják a választékot), naponta vásárolt élelmiszerből készülnek a tipikus bisztróételek. Délben 3, este 5 fogásos menü (1890, illetve 5900 forintért). A délutáni szünet után 7-kor nyitnak újra; az esti „menet” a slow food kedvelőinek lett fogalmazva. Ajándékfalatokkal „bevárják” a később érkezőket, és 8 körül kezdődik a „show”. Az ételsorhoz – eredeti és nagyon kreatív ötlet! – úgynevezett borcsomagot kínálnak 2900 forintért, ami minden fogáshoz külön kiválasztott 5×1 dl bort takar. A borválaszték a minden hazai tájegységből kiválasztott 2-3 kézműves borból áll, amelyek nagy részét poharazzák. Belga apátsági sörök mellett magyar kölessört is választhat a vendég. n
Budapest XII., Városmajor utca 88. • Tervező: Bodansky György
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >