Hold Bisztró
Ahhoz képest, hogy Kerekes Sándorra épült a hely kommunikációja (és működése első heteinek gasztronómiai oldala), kevesebb, mint két hónappal a novemberi nyitás után már kiderült: a Hold Bisztró tulajdonosának ítélete szerint a helynek nem éri meg eltartania a neves szakácsot. Úgy tartja, a minőséget a séf távozása után is fogják tudni tartani, és a Budapest gazdagabb kerületeibe vezető óriási átmenő forgalom, valamint a jó koncepció így is sikerre predesztinálja a helyet.
A nemzetközi bisztrókonyhára és a polgári konyhára épül a kínálat, ahogy az üzletvezető fogalmaz: délben fél fine dining, este fine dining ételekkel! Klasszikus étlap nincs (táblára írják a választékot), naponta vásárolt élelmiszerből készülnek a tipikus bisztróételek. Délben 3, este 5 fogásos menü (1890, illetve 5900 forintért). A délutáni szünet után 7-kor nyitnak újra; az esti „menet” a slow food kedvelőinek lett fogalmazva. Ajándékfalatokkal „bevárják” a később érkezőket, és 8 körül kezdődik a „show”. Az ételsorhoz – eredeti és nagyon kreatív ötlet! – úgynevezett borcsomagot kínálnak 2900 forintért, ami minden fogáshoz külön kiválasztott 5×1 dl bort takar. A borválaszték a minden hazai tájegységből kiválasztott 2-3 kézműves borból áll, amelyek nagy részét poharazzák. Belga apátsági sörök mellett magyar kölessört is választhat a vendég. n
Budapest XII., Városmajor utca 88. • Tervező: Bodansky György
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >