Hogatec 2010 Düsseldorfban
Költségtakarékossági megoldásokra fókuszál a vendéglátó- és szállodaipar idei technológiai szakvására, a hogatec Düsseldorfban. Szeptember 12.-15. között tartják a vásárt, ahol a látogatók számos energiamegtakarítást célzó újdonsággal találkozhatnak.
„Most, amikor a költségek növekednek, a forgalom viszont stagnál, különösen fontossá vált, hogy egy étterem vagy szálloda átlagosan 15 százalék költségtakarékossági potenciállal rendelkezik” – tájékoztat Máté Szilvia, a düsseldorfi vásár magyarországi képviselője. „Ezeket ki lehet használni szervezeti intézkedésekkel, használaton kívüli készülékek kikapcsolásával, felesleges energiafelhasználás, például világítás megszüntetésével és jó néhány más módon.”
Sokféle eszközt mutatnak be a szakma által keresett megoldásokra a hogatec kiállítói. Melegvíz szolgáltató és szellőző berendezésekhez automatikus kapcsolóórákat ugyanolyan gyorsan be lehet építeni, mint zuhanyrózsákba a vízsugarat korlátozó eszközt vagy minibárokba hőmérséklet-szabályozókat. De idetartoznak az energiatakarékos világítótestek is. Említést érdemelnek az indukciós főzőfelületek, amelyek integrált edényfelismerője feleslegessé teszi a tűzhelylapok kikapcsolását.
– Energiatudatos működésé a jövő – mutat rá Máté Szilvia. – A fogyasztókban rokonszenvet keltenek a környezetet is kímélő, költséghatékony megoldásokat használó üzletek. Támogatja őket az ipar, ahogyan számos energiatanácsadó szakember is, aki a vendéglátásra specializálódott. A hogatec kiállítói nem csak a költségek csökkentését célozzák meg, mert újdonságaik a működésben és a design-ban is értéket nyújtanak.
A düsseldorfi vásár (Messe Düsseldorf) a világ egyik legnagyobb vásárvállalata, amely több mint 50 szakvásárt rendez, ezek közül 24 az adott szakterület vezető világvására. 2008-ban mintegy 496 millió eurós árbevétellel a saját vásárvárossal rendelkező összes németországi vásártársaság eddigi legnagyobb éves árbevételét érte el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >