Magazin: Hő és láng
Kint leülni! A terasz vonzza a vendéget, és nem pusztán azért, mert a belső helyiségekben nyáron meleg van, ezt aligha kell magyarázni egy vendéglátósnak. Viszont az időjárás mégiscsak határt szab annak, meddig lehet a teraszt üzemeltetni. A szakma ezért minden lehetséges módon megpróbálja meghosszabbítani a szezont – ezt próbálják kihasználni a teraszfűtő berendezéseket folyamatosan fejlesztő és kínáló cégek. A kvarc-halogén infra fűtőlámpák rövidhullámú sugarai a napsütés érzését keltik, ezek közül idén nyáron már olyat is kínálnak (1), amely 85-90 forintnyi óránkénti áramdíjért 8-10 négyzetméternyi területen kelt legalább 10 C foknyi hőérzet-növekedést.
Ugyancsak a hűvös időjárástól és a teljes vendéglátóhelyi dohányzási tilalomtól sújtott britek vívmányaként jelent meg a „talponállós” mobil teraszfűtő (2), amely energiatakarékos és rendkívül könnyen telepíthető.
A gyártók persze ismerik a tűz hatását az emberi lélekre: szeretjük nézni a lángokat. Így aztán a gázzal működő készülékek között is megjelennek kreatív darabok: látványos és világításként sem utolsó a gázfáklya (3), amellyel Barcelona belvárosában találkoztunk. Fűtőereje kisebb, ám annál esztétikusabb az elegáns teraszokra ajánlott, formatervezett angol Terrace Brazier „mobil máglyarakás”. Aki szeret közel lenni a tűzhöz, annak viszont még nagyobb örömet jelenthet az amerikai asztalba épített tűzhely.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >