Hiteles ízek
– Kópházán a XV. század közepe óta él horvát nemzetiség, akiknek leszármazottai ma is sokat tesznek hagyományaik, nyelvük, identitásuk megőrzéséért. Két esztendővel ezelőtt kifejezetten azzal a szándékkal nyitottuk meg a Levandát, hogy az a helybeli és a környéken élő horvátok gasztronómiai és kulturális központja legyen – mondta Pinezits János, a kópházai Levanda étterem üzletvezetője. – Étlapunkon jelenleg huszonötféle horvát ételspecialitás szerepel, melyek elsősorban a Zágráb környéki (zagorjei-primorjei), a szlavón és a dalmát konyhát képviselik. Természetesen eredeti receptek alapján dolgozunk, autentikus szakácskönyvekből. A szükséges alapanyagok nagy része a környéken beszerezhető, egyedül a jellemzően horvát „pršut”-ot, a tengeri, sós levegőn szárított, érlelt sonkát és a „kulent”, a sertésvakbélbe töltött, fűszeres, füstölt kolbászt hozatjuk Horvátországból. Több étel került fel az étlapra vendégeink külön kérése alapján, és várhatóan rövidesen horvát borokkal, sörökkel, pálinkákkal is bővül a kínálat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >