Hírek a Dubaji Világkiállításról
A Magyar Pavilon nemcsak különleges megjelenésével járul hozzá az Expo 2020 Dubai sikeréhez, hanem egyedülálló gasztronómiai kínálatával is.
A 26 fő befogadására alkalmas magyar étterem vendégszáma messze meghaladja a várakozásokat, ebéd és vacsoraidőben háromszor is megtelik. Az épület úgynevezett Gastro Roots részlegében kóstolóétterem, bisztró, terasz és shop is várja az érdeklődőket.
A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár-beefsteak, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig a híres Eszterházy-tortát keresik a leginkább. A pavilon éttermében hathetente változó, klasszikus magyar menüsorokat kóstolhatnak a látogatók modern, újragondolt formában, természetesen sertéshús mellőzésével. A kínálatban visszaköszönnek majd az évszakok és az ünnepek is, novemberben a libaételek, decemberben karácsonyi és újévi fogások, farsangkor a fánk.
Az országban rendkívül szigorú alkoholtilalom van érvényben, de az Expo 2020 Dubai területe kivételnek számít, ezért lehetőség nyílik az egyedi magyar borválogatás bemutatására is. A látogatók körében népszerű az AquaBar is, ahol többféle hazai ásványvizet kóstolhatnak meg.
Az ajándékshopban akár 250 vásárló is megfordul naponta, itt kivétel nélkül magyar kézműves manufaktúrák minőségi termékei közül lehet válogatni. A kézzel készített csokoládék a legkeresettebbek, emellett a természetes szappanok, illetve a méz-, lekvár- és szörpkülönlegességek is nagyon kelendők.
Kapcsolódó cikkeink
Ezüstérmes lett a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon
A Dubaji Világkiállításon a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar…
Tovább olvasom >Népszerű a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon
Töretlen a népszerűsége a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjának, amely a…
Tovább olvasom >MTÜ: több mint 300 ezer látogató volt eddig a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában
Már több mint háromszázezren látogattak el a Dubaji Világkiállítás igazi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >