Hideg virslivel borítja ki feleségét Rácz Jenő
Az elismert séf éttermében a csúcsgasztronómiát képviseli, ám otthona falai között maga mögött hagyja a fine diningot és akár egy hideg virslivel is beéri.
Olykor még a profik is hibáznak és a legbátrabbak büszkén vállalják is azt. Legutóbb így tett Rácz Jenő is, aki közösségi oldalán osztotta meg követőivel, hogy a harapnivalójául választott virslik szétrobbantak a hő hatására. „Húsz éve vagyok a szakmában, de soha nem gondoltam volna, hogy országos, de remélhetőleg egy nap világhírű lesz a szétdurrantott virslim” – árulta el nevetve a Sláger Reggelben a Michelin-csillagos séf, aki nem tagadja, él-hal ezért az ételért. „Nem sokan tudják rólam, de egyébként imádom a virslit. Ez egy olyan termék, amely hogy ha jó minőségű, akkor az adu ász. Ha van otthon virsli, de épp nincs semmi más, én teljesen jól megvagyok. Viszont lusta művész vagyok ahhoz, hogy vízbe tegyem és normálisan megfőzzem. Én mikrózni szoktam, 40 másodperc és elkezd sisteregni. Abban a pillanatban kéne vagy azelőtt kicsivel megállítani, hogy ne durranjon szét. Hát ez most nem sikerült” – vállalta fel bakiját Rácz Jenő, aki néha még ezt a lépést is kihagyja. „Van, hogy hidegen is megeszem, de az már nagyon „aljas” szint. Amikor Dórival valami esti, otthoni sorozatozást tervezünk és megjelenek a hideg virslivel, akkor azért már ő is forgatja szemét” – tette hozzá a nemzetközi szinten is elismert séf, aki a hibákból is igyekszik tanulni. „Ritka, hogy az étteremben hibázunk, olyan szigorú szakmai kereteket tartunk, hogy ha valahol mégis belefutunk valamibe, abból inkább egy új recept, egy új irány körvonalazódik. Otthon viszont én is csak egy éhes száj vagyok és a túlélésért megy minden egyes perc” – árulta el a sztárséf.
Kapcsolódó cikkeink
Hack Barnabás három fogással bizonyítja: az ünnepi főzés nem csak anyukáknak való
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Párosan szép az élet
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Elindult a 10. Olasz Gasztronómiai Világhét – az olasz ízek, kultúra és innováció ünnepe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Coface: a gyenge idei növekedés után gyorsulás jöhet, de sérülékeny a magyar gazdaság
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egyre több fogyasztónak segít a tudatos választásban a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Kifli.hu forró italok kategóriája egész évben túlteljesítette a 2024-es eladásokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

