Magazin: Hideg, mint az acél
Mit tegyél, ha kánikula van, a whiskyt hidegen szereted kortyolgatni, de utálod, ha az olvadó jégkocka hígítja?Nos, a nálunk is ismert, vízzel töltött műanyag golyócskákhoz, vagy a hozzájuk hasonló világító műanyag kockákhoz képest korszakalkotó újdonsággal az ausztrál dízájnerek „találmánya” sem szolgál, de az utóbbiról egyet biztosan el lehet mondani: ez legalább nem ízléstelen. Sőt!
Rocks (na jó, a név nem túl fantáziadús); így nevezik a rozsdamentes acélból készült, formatervezett „jégkockákat” – az idézőjel inkább a kockának szól, mint a jégnek, mert a termék nem szabályos idom, többek között ez adja különlegességét. Egyfajta kvázi-jégakkuként a mélyhűtőben kell lehűteni, azután bele az italba; felhígítani értelemszerűen nem fogja azt. Higiénikusságáról persze lehet vitatkozni, de igazi luxusholmi, s amelyik bár megengedheti magának használatát (ára meghaladja az 1300 forintot darabonként), annak vendégeiben fel sem fog merülni, hogy nincsenek tökéletesen tisztára mosva.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >