Hibrid tejeket vezet be a holland Albert Heijn

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 06. 20. 09:23

Az Albert Heijn, Hollandia legnagyobb élelmiszerlánca elindította első hibrid tej termékcsaládját, amely hagyományos tej és növényi alapú összetevők keverékéből készül.

Fotó: PlanetDairy

Az új termékek az AH saját márkás kínálatában jelentek meg országszerte – írja a Just Drinks.

A fejlesztés a dán PlanetDairy és a holland Farm Dairy Netherlands együttműködésében valósult meg. A PlanetDairy precíziós fermentációs eljárással ötvözi a tej alapanyagokat növényi komponensekkel, ami újfajta tejtermékeket eredményez. A gyártás a Farm Dairy létesítményében történik a hollandiai Lelystad városában.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a holland kiskereskedők között élen járunk az innovációban – mondja Jan de Graaf, az Albert Heijn tejtermékekért felelős vezetője, hozzátéve, hogy ezzel az együttműködéssel a vállalat elsőként vezetett be a piacra a tejből és növényi italokból álló keveréket.

A 2022-ben alapított PlanetDairy korábban az Audu márkanév alatt már bemutatott hibrid sajtkínálatot – például mozzarella és cheddar változatokat – a skandináv piacokon. A cég célja, hogy portfólióját hibrid tejjel, sajttal és joghurtokkal bővítse tovább.

A vállalat szerint ez az innováció mérföldkő lehet az európai kiskereskedelemben, különösen a fenntarthatóbb tejtermékek iránti kereslet növekedésének tükrében.

Kapcsolódó cikkeink