Hibrid húst vezet be a Colruyt is Belgiumban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2025. 10. 01. 09:49
🎧 Hallgasd a cikket:

A Lidl és az Albert Heijn után a Colruyt Group is új, növényi összetevőkkel dúsított hústermékeket vett fel az Okay és Colruyt Lowest Prices üzleteinek kínálatába.

A cikk a Trade magazin 2025/10. lapszámában olvasható.

Az új termékek – például a 60% marhahúst és 40% lóbablisztet tartalmazó darált hús – kevesebb telített zsírt és több rostot tartalmaznak, miközben a kisebb hústartalom mellett is megmarad autentikus ízük és állaguk. Október 1-től ugyanakkor gombát és tengeri algát tartalmazó kolbászok, valamint sütőtökös hamburgerek is megjelennek a kínálatban.

A kezdeményezéssel a kereskedő a flexitáriánusoknak és a tudatosan kevesebb húst fogyasztóknak is több választási lehetőséget kínál biztosítani anélkül, hogy az ízre és a minőségre vonatkozó igényeikből alább kellene adniuk.

A Colruyt azt tervezi, hogy 2028-ra az üzletei által kínált választékban megtalálható fehérjék 60%-a növényi eredetű lesz.

Kapcsolódó cikkeink