Hibrid húst vezet be a Colruyt is Belgiumban
A Lidl és az Albert Heijn után a Colruyt Group is új, növényi összetevőkkel dúsított hústermékeket vett fel az Okay és Colruyt Lowest Prices üzleteinek kínálatába.
A cikk a Trade magazin 2025/10. lapszámában olvasható.
Az új termékek – például a 60% marhahúst és 40% lóbablisztet tartalmazó darált hús – kevesebb telített zsírt és több rostot tartalmaznak, miközben a kisebb hústartalom mellett is megmarad autentikus ízük és állaguk. Október 1-től ugyanakkor gombát és tengeri algát tartalmazó kolbászok, valamint sütőtökös hamburgerek is megjelennek a kínálatban.
A kezdeményezéssel a kereskedő a flexitáriánusoknak és a tudatosan kevesebb húst fogyasztóknak is több választási lehetőséget kínál biztosítani anélkül, hogy az ízre és a minőségre vonatkozó igényeikből alább kellene adniuk.
A Colruyt azt tervezi, hogy 2028-ra az üzletei által kínált választékban megtalálható fehérjék 60%-a növényi eredetű lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatósági fordulópont előtt a magyar szállítmányozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Svédasztal az iskolákban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szemeteszsákot gyárt a Lidl a műanyag hulladékból Spanyolországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átadták a 2025-ös Fenntartható jövőért díjakat: az év legkiemelkedőbb fenntartható vállalatai és vezetői kaptak elismerést
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rózsaszín kamionok és kortárs művészek és influencerek hozzák mozgásba a reményt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AgriTech InnoExpo 2025 – ahol az innováció találkozik a természettel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >