Hétszázmillió forintos tőkeemelés a Gyulahús Kft.-nél
Hétszáz millió forintos tőkeemelést hajt végre a gyulai önkormányzat a százszázalékos tulajdonában álló Gyulahús Kft.-nél. A képviselő-testülete csütörtök délután soron kívüli, zárt ülésen hagyta jóvá az előterjesztést – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.
Görgényi Ernő (Fidesz) elmondta: a Gyulahús Kft.-ben a termelés februárban indul.
A testület elfogadta a társaság 2013-ra kidolgozott üzleti tervét, februártól decemberig a tervezetben 5,261 milliárd forint árbevétel és 43 millió forint nyereség szerepel – ismertette.
A Gyulahús Kft.-t az önkormányzat a gyulai húsipar újjászervezésére alakította meg január első napjaiban kétmillió forint jegyzett tőkével, majd január 24-én a testület 114 millió forint tagi kölcsön nyújtásáról döntött a termeléshez szükséges alapanyagok beszerzésére – emlékeztetett a polgármester.
A Gyulahús Kft.-nél a gyártás 282 dolgozóval indul február 4-én, a további létszámbővítés az üzleti eredmények függvénye lesz – jegyezte meg.
A cég gyulai és a csabai kolbászokat, májas termékeket és egyéb húskészítményeket gyárt, a termelést a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát épületeiben végzik, az ott található eszközökkel – ismertette.
A Gyulahús Kft. szerdán írta alá a bérleti szerződéseket a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-vel.
Görgényi Ernő hangsúlyozta: Gyulán a rendszerváltás óta több termelőüzemet bezártak, a gyulai húsipar az első, amelyet helyi összefogással és a kormány támogatásával sikerült talpra állítani. A kormány a húsipar megmentésére 1,8 milliárd forintot adott a városi önkormányzatnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >