Hétszázmillió forint segített a Gyulai Húskombináton
Ismét a szokásos, a gazdasági válság előtti termelés folyik a gyulai húskombinátban, miután a tulajdonos két lépcsőben összesen 700 millió forint tőkét biztosított a nagyüzemnek – tudatta Ruck János vezérigazgató az MTI-vel.
A tavaly ősszel likviditási válságba került cég 2009. első felében közel 25-30 százalékkal csökkentette a termelését, mert nem bírta finanszírozni az alapanyag-felvásárlását. A csökkentett termeléshez szükséges beszerzéseket a tulajdonos, a nádudvari székhelyű Hage-Nagisz-csoport 400 millió forintos pénzügyi injekciója is segítette az első öt hónapban. A tulajdonos mostani, újabb 300 millió forintos pénzügyi átcsoportosítása azt eredményezte, hogy a húsüzem termelése visszaállt a tavalyi, válság előtt bázisra. Így a kolbászüzem ismét két műszakban, míg a szárazárukat, közöttük a gyulai májast előállító üzem ismét teljes egy műszakban dolgozik.
A vezérigazgató értékelése szerint az összesen 700 millió forintos új forrás eredményeként a társaság nem veszítette el a piacait, és remélhetőleg rövidesen megkapja a hitelgaranciát. A nagyüzem ugyanis egymilliárd forintos forgóeszköz-hitelre várakozik a számlavezető bankjától, amelyhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. adna ki 80 százalékos garanciát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >