Helyi Termék Kézikönyvet kaptak a diákok
Győr-Moson-Sopron megyében a 2016–2017-es tanévnyitón minden kilencedikes tanuló kezébe került az agrárkamara által megjelentetett Helyi Termék Kézikönyv. A megyei referensek megállapodtak a megyei szakképző iskolák vezetőivel, hogy a 2016–2017-es tanévnyitó ünnepségre annyi példányt eljuttatnak a kézikönyvből, amennyi kilencedikes diák érkezik az iskolájukba. Ezzel is népszerűsíteni szeretnék a helyi termék fontosságát, és átfogó képet nyújtani a diákoknak az élelmiszer-előállításról és -forgalmazásról. A kézikönyv segítségével ugyanis tájékozódni lehet a termék helyzetképéről, az értékesítési lehetőségekről, továbbá az adózási ismereteken túl az élelmiszer-jelölés és az élelmiszer-biztonsági és -higiéniai előírásokról is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly
A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >