Helyi Termék Kézikönyvet kaptak a diákok
Győr-Moson-Sopron megyében a 2016–2017-es tanévnyitón minden kilencedikes tanuló kezébe került az agrárkamara által megjelentetett Helyi Termék Kézikönyv. A megyei referensek megállapodtak a megyei szakképző iskolák vezetőivel, hogy a 2016–2017-es tanévnyitó ünnepségre annyi példányt eljuttatnak a kézikönyvből, amennyi kilencedikes diák érkezik az iskolájukba. Ezzel is népszerűsíteni szeretnék a helyi termék fontosságát, és átfogó képet nyújtani a diákoknak az élelmiszer-előállításról és -forgalmazásról. A kézikönyv segítségével ugyanis tájékozódni lehet a termék helyzetképéről, az értékesítési lehetőségekről, továbbá az adózási ismereteken túl az élelmiszer-jelölés és az élelmiszer-biztonsági és -higiéniai előírásokról is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >