Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb mint az állattenyésztésnek – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán pénteken.
A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelőssége van – fűzte hozzá a dietetikus.
Rámutatott: általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait.
Elmondta, a táplálkozási ajánlás szerint a napi elfogyasztandók 75 százaléka gyümölcs-, zöldség- és gabonaféle kell, hogy legyen. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A klímaváltozásra azonnali és teljes struktúraváltással kell felelnie az agráriumnak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nagy István: ma már kevesebb víz folyik ki az országból, mint amennyi beérkezik
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Továbbra is a gazdák versenyképességének fenntartásáért dolgozik a kormány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért a hazait vedd? Import vs. hazai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lassulni látszik a Temu és a Shein növekedése Európában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Olcsó ünnepi menüvel készül a Hálaadásra az Aldi az USA-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
