Hazai és nemzetközi ízek a Budapesti Leves és Főzelék Fesztiválon
Jellegzetes magyar fogásokkal és számos ország tradicionális specialitásaival várja vendégeit a hétvégén a második Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben.
A látogatók a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100 féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a fesztiválon – hangzott el a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.
A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. Lesz például orosz borscs, francia hagymaleves, német sörleves, thai tom yum leves, japán miso leves és indiai currys csirkeleves is.
Az április 11. és 13. között a VIII. kerületi Palotanegyedben megrendezendő eseményen az érdeklődők az ételek elkészítésében is kipróbálhatják magukat, szombat délután pedig közös főzésre várják a szervezők a vendégeket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >