Havonta legalább nyolc organikus élelmiszer-termelő lép ki a piacról
A prémium-kategóriás ételek piaca csökken, a költségek növekednek: állítólag hetente legalább két bio-farmer tér át a normál termelésre – az Guardian cikke szerint a tendencia folytatódik.
Minthogy az organikus termékek termelőinek a kezdetektől legalább két évbe telik, míg teljesen áttérnek a korszerű organikus termelési módra, szakértők szerint egy éven belül komoly hiány lép fel a bio-öko- és organikus ételek piacán. Havonta legalább nyolcan függesztik fel a termelést, és sokan csak azért nem adják vissza az engedélyt, mert kevesebb, mint öt éve váltak organikus termelőkké, így minden juttatást vissza kellene fizetniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kormányinfó: minden előfordulhat az árrésstoppal kapcsolatban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ebben az évben is megmérettethetik magukat a legjobb gluténmentes pékségek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megkopott a Labubu-láz: zuhannak az árak a másodpiacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >