Havonta legalább nyolc organikus élelmiszer-termelő lép ki a piacról
A prémium-kategóriás ételek piaca csökken, a költségek növekednek: állítólag hetente legalább két bio-farmer tér át a normál termelésre – az Guardian cikke szerint a tendencia folytatódik.
Minthogy az organikus termékek termelőinek a kezdetektől legalább két évbe telik, míg teljesen áttérnek a korszerű organikus termelési módra, szakértők szerint egy éven belül komoly hiány lép fel a bio-öko- és organikus ételek piacán. Havonta legalább nyolcan függesztik fel a termelést, és sokan csak azért nem adják vissza az engedélyt, mert kevesebb, mint öt éve váltak organikus termelőkké, így minden juttatást vissza kellene fizetniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >