Havonta legalább nyolc organikus élelmiszer-termelő lép ki a piacról
A prémium-kategóriás ételek piaca csökken, a költségek növekednek: állítólag hetente legalább két bio-farmer tér át a normál termelésre – az Guardian cikke szerint a tendencia folytatódik.
Minthogy az organikus termékek termelőinek a kezdetektől legalább két évbe telik, míg teljesen áttérnek a korszerű organikus termelési módra, szakértők szerint egy éven belül komoly hiány lép fel a bio-öko- és organikus ételek piacán. Havonta legalább nyolcan függesztik fel a termelést, és sokan csak azért nem adják vissza az engedélyt, mert kevesebb, mint öt éve váltak organikus termelőkké, így minden juttatást vissza kellene fizetniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >