Havonta legalább nyolc organikus élelmiszer-termelő lép ki a piacról
A prémium-kategóriás ételek piaca csökken, a költségek növekednek: állítólag hetente legalább két bio-farmer tér át a normál termelésre – az Guardian cikke szerint a tendencia folytatódik.
Minthogy az organikus termékek termelőinek a kezdetektől legalább két évbe telik, míg teljesen áttérnek a korszerű organikus termelési módra, szakértők szerint egy éven belül komoly hiány lép fel a bio-öko- és organikus ételek piacán. Havonta legalább nyolcan függesztik fel a termelést, és sokan csak azért nem adják vissza az engedélyt, mert kevesebb, mint öt éve váltak organikus termelőkké, így minden juttatást vissza kellene fizetniük.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >