Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelő fesztiválon
Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelő fesztiválon, ahová több ezer érdeklődőt várnak. A fesztiválon részt vesznek az ország legismertebb húsfeldolgozói – tájékoztatta a város polgármestere a pénteken az MTI-t.
Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: évek óta az a kívánságuk a Pápai Hús 1913. kft.-től, hogy rendezzek a városban egy olyan gasztronómiai fesztivált, amely Pápa élelmiszeripari hagyományaira épül.
Erre idén kerül sor először: március elsején rendezik meg a Pápai Böjtelő – disznótoros lakoma fesztivált – tette hozzá.
Tájékoztatása szerint a hat versengő csapatot egy-egy nagy húsfeldolgozó cég – a Pápai Hús 1913 Kft. , a Gyulai Hús, a Kométa, a Darnó Hús, a pápai Böllér Kft., a hatodik támogató még egyeztetés alatt áll – állítja ki a Pápai Hús pedig biztosítja számukra a két fél disznót, belsőségekkel és egy fűszercsomaggal. Ebből kötelező feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük, de szabadon választott terméket is alkothatnak.
Az elkészült finomságokat a zsűri és a közönség is elbírálja, majd egy hatszáz forintos kóstolójegy fejében falatozni is lehet a friss disznóságokból.
Áldozó Tamás szerint a 650 kiló húsból készült lakoma elfogyasztásához több ezer érdeklődőt várnak Pápára.
Kiemelte: példaértékű és megtiszteltetés, hogy az iparági versenytársak elfogadták Pápa meghívását, és együtt népszerűsítik a disznóhús fogyasztását. Úgy vélte, az idén induló rendezvény néhány éven belül rangos gasztronómiai eseménnyé növi ki magát. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Provident: magyarok egyre nagyobb részének kihívás kijönni a jövedelméből
A magyarok egyre nagyobb részének kihívás kijönni a jövedelméből, a…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Mesterséges intelligencia a munkahelyeken: kik használják az AI-t?
Mesterséges intelligencia a munkahelyeken: kik használják az AI-t? A GKI…
Tovább olvasom >Továbbra is stabil a hazai munkaerőpiac
Továbbra is stabil a hazai munkaerőpiac, a foglalkoztatottak száma évek…
Tovább olvasom >