Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelő fesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 21. 10:58

Hatszázötven kiló húst dolgoznak fel az I. Pápai Böjtelő fesztiválon, ahová több ezer érdeklődőt várnak. A fesztiválon részt vesznek az ország legismertebb húsfeldolgozói – tájékoztatta a város polgármestere a pénteken az MTI-t.

hus-marha

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) elmondta: évek óta az a kívánságuk a Pápai Hús 1913. kft.-től, hogy rendezzek a városban egy olyan gasztronómiai fesztivált, amely Pápa élelmiszeripari hagyományaira épül.

Erre idén kerül sor először: március elsején rendezik meg a Pápai Böjtelő – disznótoros lakoma fesztivált – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a hat versengő csapatot egy-egy nagy húsfeldolgozó cég – a Pápai Hús 1913 Kft. , a Gyulai Hús, a Kométa, a Darnó Hús, a pápai Böllér Kft., a hatodik támogató még egyeztetés alatt áll – állítja ki a Pápai Hús pedig biztosítja számukra a két fél disznót, belsőségekkel és egy fűszercsomaggal. Ebből kötelező feladatként hurkát, kolbász és pecsenyét kell készíteniük, de szabadon választott terméket is alkothatnak.

Az elkészült finomságokat a zsűri és a közönség is elbírálja, majd egy hatszáz forintos kóstolójegy fejében falatozni is lehet a friss disznóságokból.

Áldozó Tamás szerint a 650 kiló húsból készült lakoma elfogyasztásához több ezer érdeklődőt várnak Pápára.

Kiemelte: példaértékű és megtiszteltetés, hogy az iparági versenytársak elfogadták Pápa meghívását, és együtt népszerűsítik a disznóhús fogyasztását. Úgy vélte, az idén induló rendezvény néhány éven belül rangos gasztronómiai eseménnyé növi ki magát. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink