Hátrányos helyzetű gyerekeket támogat a tizedik Országos Étterem Hét
Hátrányos helyzetű gyerekek támogatására, a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlja fel bevétele egy részét a jubileumi, 10. Országos Étterem Hét, amelynek keretében március 21. és 27. között több mint 130 felső- és középkategóriás étterem erre az alkalomra összeállított menüjét kóstolhatják meg az érdeklődők.
Kiss Zoltán, a programot szervező DiningCity étteremajánló képviselője a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a program keretében az éttermekben fogyasztó minden vendég után ötven forinttal támogatják az alapítványt. Kiemelte, több mint huszonöt vendéglátóhely jelezte, hogy további ötven forinttal járul hozzá a gyűjtéshez. A kitűzött cél, hogy legalább 2016 gyerek jóllakhasson a felajánlások révén.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány képviseletében Berta Klára elmondta, Magyarországon 400 ezer gyerek éhezik és húszezren vannak, akik csak az óvodában vagy az iskolában jutnak elegendő ételhez.
A vendégek háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron, az úgynevezett prémium menüt pedig 4900 forintért kínálják. Az érdeklődők így kipróbálhatják a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó vendéglátóhelyek kínálatát is, köztük több kiváló, Michelin-ajánlással is rendelkező étterem menüjét. Eddig több mint 130 hely csatlakozott a programhoz.
Idén először különleges borajánlóval is készülnek bizonyos éttermek. Kovács Antal háromszoros bajnok magyar sommelier kézműves borokból, azaz ipari technológiák és adalékanyagok nélkül készült borokból álló tíztételes sort állított össze, melyből egy-egy étteremben az adott menühöz illő három fajtát kóstolhatnak meg a vendégek.
A programban résztvevő éttermekben limitáltak a helyek, foglalni kizárólag online, a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalásról a vendégek e-mailben kapnak értesítést.
A kínálat széles körű: a magyaros ízektől a francia konyháig terjed a paletta, de idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, majd Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína, Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >Elindult az asztalfoglalás a tavaszi országos étterem hétre
Idén tavasszal március 13 – 30. között élvezthetik előnyös menüárakon…
Tovább olvasom >Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket
Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >