Hatalmas lehetőség van a helyi termékekben
A kormány fontosnak tartja a hazai termelők munkáját, ezért mindent megteszünk azért, hogy a közétkeztetésbe és a vendéglátásba minél több hazai élelmiszer kerüljön – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a „Helyi termékek” programsorozat megnyitóján, a Herman Ottó Intézetben, Budapesten.

(Fotó: Pixabay)
Az államtitkár kiemelte, a helyi termelők azok, akikkel lehet személyes kapcsolatot építeni, akikre büszkék lehetünk, mert hozzájárulnak a kulturális örökségünk megőrzéséhez, népszerűsítik a magyar ízeket, és a magyar gasztronómiához biztosítják az alapanyagokat. Ezen termékek megvásárlásával segítjük a vidéki termelők gyors piacra jutását. A kormány ezért is nyújtott többször támogatást a piacoknak.
Dr. Nobilis Márton kitért arra is, hogy hazánk 20 millió ember ellátására képes és ezt a teljesítményét hosszú távon is meg kell őrizni
A helyi termelők mellett lesznek nemzeti bajnokaink. Ezek olyan magyar cégek, amelyek nemcsak a hazai piacot tudják ellátni, hanem képesek a nagy mennyiségű élelmiszerexportra is. Az államtitkár kiemelte, a kormány mindig ott áll a kicsi, a közepes és a nagy élelmiszeripari vállalkozások mellett és kiemelt figyelmet fordít a hazai termelőkre, mert a legfontosabb, hogy jó mindig minőségű, biztonságos, illetve hazai élelmiszer kerüljön a magyar családok asztalára.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Tállai András: „Az ágazatban komoly fejlesztési szándék és potenciál van jelen”
Technológiai fejlesztések, hazai beszállítók előtérbe helyezése, a szakképzés modernizálása és…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: a WWF által is díjazott állami erdőgazdálkodók célja az erdők megőrzése, gyarapítása és megújítása
„A magyar erdők biztonságban vannak, Magyarországon nincs erdőirtás!” – hangsúlyozta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >