Hatalmas lehetőség van a helyi termékekben
A kormány fontosnak tartja a hazai termelők munkáját, ezért mindent megteszünk azért, hogy a közétkeztetésbe és a vendéglátásba minél több hazai élelmiszer kerüljön – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a „Helyi termékek” programsorozat megnyitóján, a Herman Ottó Intézetben, Budapesten.

(Fotó: Pixabay)
Az államtitkár kiemelte, a helyi termelők azok, akikkel lehet személyes kapcsolatot építeni, akikre büszkék lehetünk, mert hozzájárulnak a kulturális örökségünk megőrzéséhez, népszerűsítik a magyar ízeket, és a magyar gasztronómiához biztosítják az alapanyagokat. Ezen termékek megvásárlásával segítjük a vidéki termelők gyors piacra jutását. A kormány ezért is nyújtott többször támogatást a piacoknak.
Dr. Nobilis Márton kitért arra is, hogy hazánk 20 millió ember ellátására képes és ezt a teljesítményét hosszú távon is meg kell őrizni
A helyi termelők mellett lesznek nemzeti bajnokaink. Ezek olyan magyar cégek, amelyek nemcsak a hazai piacot tudják ellátni, hanem képesek a nagy mennyiségű élelmiszerexportra is. Az államtitkár kiemelte, a kormány mindig ott áll a kicsi, a közepes és a nagy élelmiszeripari vállalkozások mellett és kiemelt figyelmet fordít a hazai termelőkre, mert a legfontosabb, hogy jó mindig minőségű, biztonságos, illetve hazai élelmiszer kerüljön a magyar családok asztalára.
AM
Kapcsolódó cikkeink
A kormány újabb forrásokat biztosít az agrárium fenntarthatóságának növelésére
A szakmai szervezetek és kutatási hálózatok munkája elengedhetetlenül fontos a…
Tovább olvasom >A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Áprilisban 5,0 százalékkal visszaesett az ipari termelés
2025 áprilisában az ipari termelés volumene 5,0, munkanaphatástól megtisztítva 2,3…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >