Háromezer kilogramm debreceni páros az idei Zamat fesztiválon
Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal várják az érdeklődőket a hétvégén a Nagyerdőbe, a hetedik alkalommal megrendezendő Zamat fesztiválon – közölték a szervezők a rendezvény sajtótájékoztatóján, a debreceni víztoronyban.
Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült pároskolbász-kódexet, a debreceni páros eredeti receptúrájával.
A kódexet aláíró helyi éttermek mind vállalták, hogy csak az eredeti receptúra szerint készítik és kínálják a páros kolbászt – tette hozzá.
Elmondta azt is, hogy a hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengenek majd a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig Vágod? címmel hirdetnek versenyt.
Az induló csapatok 4-4 kilogramm húst, szalonnát és minden hozzávalót megkapnak a kolbász elkészítéséhez, egyetlen feltétel, hogy a húst – az eredeti receptnek megfelelően – nem darálhatják, késsel kell összevágni a töltelékbe – ismertette a részleteket Széles Diána.
Miklósvölgyi Péter, fesztivált szervező Campus Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei fesztivál újdonsága, hogy a klasszikus ízeket képviselő éttermek mellett az ország és a régió legjobb streetfood szolgáltatói is főszerepet kapnak.
A zamatos ételeket zamatos pálinkák kíséretében fogyaszthatják a résztvevők: a több mint százféle pálinkát az ország legjobb manufaktúrái szállítják Debrecenbe – jelezte Miklósvölgyi Péter.
Zenében sem lesz hiány: fellép a fesztiválon a Kowalsky meg a Vega, koncertet ad Geszti Péter, ott lesz a Kelet Brass Band és a Karaván Família, Kori & Günter nagy szülinapi koncertjén pedig felcsendülnek a legismertebb Acoustic Gallery-, Electric Gallery-, Szfinx-, P. Box-, Omen-slágerek, valamint részletek a Hairből, a Jézus Krisztus Szupersztárból és az István a királyból is – hangzott el a sajtótájékoztatón. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >További cikkeink
Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >