Háromezer kilogramm debreceni páros az idei Zamat fesztiválon
Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal várják az érdeklődőket a hétvégén a Nagyerdőbe, a hetedik alkalommal megrendezendő Zamat fesztiválon – közölték a szervezők a rendezvény sajtótájékoztatóján, a debreceni víztoronyban.
Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült pároskolbász-kódexet, a debreceni páros eredeti receptúrájával.
A kódexet aláíró helyi éttermek mind vállalták, hogy csak az eredeti receptúra szerint készítik és kínálják a páros kolbászt – tette hozzá.
Elmondta azt is, hogy a hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengenek majd a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig Vágod? címmel hirdetnek versenyt.
Az induló csapatok 4-4 kilogramm húst, szalonnát és minden hozzávalót megkapnak a kolbász elkészítéséhez, egyetlen feltétel, hogy a húst – az eredeti receptnek megfelelően – nem darálhatják, késsel kell összevágni a töltelékbe – ismertette a részleteket Széles Diána.
Miklósvölgyi Péter, fesztivált szervező Campus Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei fesztivál újdonsága, hogy a klasszikus ízeket képviselő éttermek mellett az ország és a régió legjobb streetfood szolgáltatói is főszerepet kapnak.
A zamatos ételeket zamatos pálinkák kíséretében fogyaszthatják a résztvevők: a több mint százféle pálinkát az ország legjobb manufaktúrái szállítják Debrecenbe – jelezte Miklósvölgyi Péter.
Zenében sem lesz hiány: fellép a fesztiválon a Kowalsky meg a Vega, koncertet ad Geszti Péter, ott lesz a Kelet Brass Band és a Karaván Família, Kori & Günter nagy szülinapi koncertjén pedig felcsendülnek a legismertebb Acoustic Gallery-, Electric Gallery-, Szfinx-, P. Box-, Omen-slágerek, valamint részletek a Hairből, a Jézus Krisztus Szupersztárból és az István a királyból is – hangzott el a sajtótájékoztatón. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2025 – Három nap a bor, a pezsgő és a kultúra jegyében
Szeptember 5–7. között immár 35. alkalommal várja látogatóit a Budafoki…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >