Háromból egy ír család magának termeli a zöldséget és gyümölcsöt
A SuperValu és a GIY (Grow it Yourself) kutatása szerint Írországban a családok egyharmada termel otthon élelmiszert, és tízből nyolc hasonlóképpen szeretne tenni.
Az otthon élelmiszert termesztő családok 88%-a a kertjében, további 4%-a pedig az erkélyén termel. Ez a tendencia azt sugallja, hogy az élelmiszert otthon termesztők többsége rendelkezik szabadtéri területtel – állapította meg a tanulmány.
Az adatok rámutatnak, hogy az iskolás gyermekek 55%-a termesztett már élelmiszert az osztályteremben, és a szülők 88%-a bevallottan szeretné, ha a gyermekei élelmiszert termesztenének az iskolában.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a szülők 94%-a úgy véli, az élelmiszer-termesztés olyan készség, amelyet minden gyermeknek el kellene sajátítania.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A zöldségek árának csökkentésével támogatta kora ősszel az egészséges táplálkozást a norvég Kiwi
A norvég diszkont kereskedő, a Kiwi csökkenti a 25 legkeresettebb…
Tovább olvasom >DélKerTÉSZ: Rekordmennyiségű magyar zöldség került a boltláncokba
Rekordmennyiségű magyar zöldséget juttatott el a belföldi áruházláncokba a DélKerTÉSZ…
Tovább olvasom >Betiltaná a friss termények műanyagcsomagolását a brit Wrap
A Wrap nevű brit jótékonysági szervezet javaslatot nyújtott be a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >