Háromból egy ír család magának termeli a zöldséget és gyümölcsöt
A SuperValu és a GIY (Grow it Yourself) kutatása szerint Írországban a családok egyharmada termel otthon élelmiszert, és tízből nyolc hasonlóképpen szeretne tenni.
Az otthon élelmiszert termesztő családok 88%-a a kertjében, további 4%-a pedig az erkélyén termel. Ez a tendencia azt sugallja, hogy az élelmiszert otthon termesztők többsége rendelkezik szabadtéri területtel – állapította meg a tanulmány.
Az adatok rámutatnak, hogy az iskolás gyermekek 55%-a termesztett már élelmiszert az osztályteremben, és a szülők 88%-a bevallottan szeretné, ha a gyermekei élelmiszert termesztenének az iskolában.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a szülők 94%-a úgy véli, az élelmiszer-termesztés olyan készség, amelyet minden gyermeknek el kellene sajátítania.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
8,1 milliárdra csökkent a növényi élelmiszerek forgalma az Egyesült Államokban
Bár az iparági szereplők lépéseket tettek annak érdekében, hogy több…
Tovább olvasom >Drágább, mint az életed
Talán az a legkevésbé érdekes kérdés, mi is történt valójában…
Tovább olvasom >HonestFood – hatékonyabb, fenntarthatóbb, igazságosabb rendszer
Az HonestFood koncepció a fenntarthatóságot, az egészséges élelmiszer-termelést, valamint az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Romlott a gazdasági hangulat az EU-ban és az euróövezetben júniusban, Magyarországon javulás
Romlott a gazdasági hangulatindex az euróövezetben és az Európai Unióban…
Tovább olvasom >Vezetőváltás az Eisberg Hungary élén
Gazsi Zoltán több mint másfél évtizede vezeti ügyvezető igazgatóként az…
Tovább olvasom >Egyre csökken Magyarországon a kisboltok száma
Az elmúlt évek tendenciája nem hagy kétséget: a magyar kiskereskedelmi…
Tovább olvasom >