Háromból egy ír család magának termeli a zöldséget és gyümölcsöt
A SuperValu és a GIY (Grow it Yourself) kutatása szerint Írországban a családok egyharmada termel otthon élelmiszert, és tízből nyolc hasonlóképpen szeretne tenni.
Az otthon élelmiszert termesztő családok 88%-a a kertjében, további 4%-a pedig az erkélyén termel. Ez a tendencia azt sugallja, hogy az élelmiszert otthon termesztők többsége rendelkezik szabadtéri területtel – állapította meg a tanulmány.
Az adatok rámutatnak, hogy az iskolás gyermekek 55%-a termesztett már élelmiszert az osztályteremben, és a szülők 88%-a bevallottan szeretné, ha a gyermekei élelmiszert termesztenének az iskolában.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a szülők 94%-a úgy véli, az élelmiszer-termesztés olyan készség, amelyet minden gyermeknek el kellene sajátítania.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Olimpikonnal társulva bővíti fehérjekínálatát a Lidl Írországban
A Lidl Ireland az olimpikon és kétszeres Európa-bajnok David Gillickkel…
Tovább olvasom >Áfareformot javasolnak szakértők a megfizethetőbb, egészségesebb és fenntarthatóbb élelmiszerekért
Az Oxford Martin School és az Environmental Change Institute kutatói…
Tovább olvasom >600 millió eurót fordít a új üzletnyitásokra és logisztikára a Lidl Írországban
Az elkövetkező öt évben 600 millió eurót tervez a Lidl…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >