Háromból egy ír család magának termeli a zöldséget és gyümölcsöt
A SuperValu és a GIY (Grow it Yourself) kutatása szerint Írországban a családok egyharmada termel otthon élelmiszert, és tízből nyolc hasonlóképpen szeretne tenni.
Az otthon élelmiszert termesztő családok 88%-a a kertjében, további 4%-a pedig az erkélyén termel. Ez a tendencia azt sugallja, hogy az élelmiszert otthon termesztők többsége rendelkezik szabadtéri területtel – állapította meg a tanulmány.
Az adatok rámutatnak, hogy az iskolás gyermekek 55%-a termesztett már élelmiszert az osztályteremben, és a szülők 88%-a bevallottan szeretné, ha a gyermekei élelmiszert termesztenének az iskolában.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a szülők 94%-a úgy véli, az élelmiszer-termesztés olyan készség, amelyet minden gyermeknek el kellene sajátítania.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Mintegy 5 millió eurót fordít zöld energiára az Aldi Írországban
Az Aldi Ireland bejelentette, hogy 5 millió eurós beruházással energiatakarékos…
Tovább olvasom >Drónos ételkiszállítást tesztel a Deliveroo Dublinban
A Deliveroo ételkiszállító cég elindította első drónos kiszállítási pilotprogramját Dublinban,…
Tovább olvasom >Összefogott a Just Eat és a Maxi Zoo Írországban
Úttörő együttműködést jelentett be a Just Eat és a Maxi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >