Három év alatt minden európai élelmiszert el kell látni INBÉ jelöléssel
Kötelezné az élelmiszergyártókat az Európai Unió, hogy jól látható helyen tüntessék fel, mennyi szénhidrátot, cukrot, sót, zsírt és telített zsírsavat tartalmaznak termékeik.
Egy belső használatra készült uniós javaslattervezet szerint
a tápértékekre vonatkozó adatokat 100 gramm, illetve 100 milliliter termékre,
külön adagokba történő kiszereléskor pedig az adott mennyiségre vetítve kell
megadnia az előállítónak. Ezenfelül a megadott információk között annak is
szerepelnie kell, hogy a feltüntetett tápértékek mekkora részét teszik ki egy
átlagos felnőtt nő napi 2000 kalóriás energiaszükségletének. Brüsszel
ugyanakkor nem tenné kötelezővé a brit módszert, amely szerint a számok mellett
zöld, sárga és piros színnel is érzékeltetni kell, hogy az adott tápérték
mennyire számít magasnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >