Három év alatt minden európai élelmiszert el kell látni INBÉ jelöléssel
Kötelezné az élelmiszergyártókat az Európai Unió, hogy jól látható helyen tüntessék fel, mennyi szénhidrátot, cukrot, sót, zsírt és telített zsírsavat tartalmaznak termékeik.
Egy belső használatra készült uniós javaslattervezet szerint
a tápértékekre vonatkozó adatokat 100 gramm, illetve 100 milliliter termékre,
külön adagokba történő kiszereléskor pedig az adott mennyiségre vetítve kell
megadnia az előállítónak. Ezenfelül a megadott információk között annak is
szerepelnie kell, hogy a feltüntetett tápértékek mekkora részét teszik ki egy
átlagos felnőtt nő napi 2000 kalóriás energiaszükségletének. Brüsszel
ugyanakkor nem tenné kötelezővé a brit módszert, amely szerint a számok mellett
zöld, sárga és piros színnel is érzékeltetni kell, hogy az adott tápérték
mennyire számít magasnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >