Három év alatt minden európai élelmiszert el kell látni INBÉ jelöléssel
Kötelezné az élelmiszergyártókat az Európai Unió, hogy jól látható helyen tüntessék fel, mennyi szénhidrátot, cukrot, sót, zsírt és telített zsírsavat tartalmaznak termékeik.
Egy belső használatra készült uniós javaslattervezet szerint
a tápértékekre vonatkozó adatokat 100 gramm, illetve 100 milliliter termékre,
külön adagokba történő kiszereléskor pedig az adott mennyiségre vetítve kell
megadnia az előállítónak. Ezenfelül a megadott információk között annak is
szerepelnie kell, hogy a feltüntetett tápértékek mekkora részét teszik ki egy
átlagos felnőtt nő napi 2000 kalóriás energiaszükségletének. Brüsszel
ugyanakkor nem tenné kötelezővé a brit módszert, amely szerint a számok mellett
zöld, sárga és piros színnel is érzékeltetni kell, hogy az adott tápérték
mennyire számít magasnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >