Hangsúlyos magyar részvétel a Sialon
Nagyon hangsúlyos a magyar jelenlét 25 kiállítóval a Montréalban rendezett nemzetközi élelmiszeripari kiállításon, a Sialon – mondta telefonon az MTI tudósítójának csütörtökön Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki amerikai tárgyalásai után érkezett Kanada francia ajkú Québec tartományának legnagyobb városába.
Magyarország most mutatkozik be igazán az észak-amerikai országban. Cégek és kistermelők vannak jelen: hústermékekkel és libamájjal, biotejjel és biosörrel, mézzel, csokoládéval, borral és pálinkával – tette hozzá a miniszter.
A tekintélyes nemzetközi élelmiszeripari vásárt Franciaországtól Kínáig sok országban rendezik meg, Montréalban mintegy ezer kiállító vesz részt rajta. Fazekas Sándor Kanadában Montréal után Ottawát és Torontót is felkeresi.
Fazekas Sándor megbeszéléseket folytatott Pierre Paradis-val, Québec tartomány mezőgazdasági miniszterével a többi között arról is, hogy a tudományos kutatásban – például a biotermelésben – is látnak lehetőséget az együttműködésre. (Járai Judit, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Folyamatosak a pályázati döntések a jelenlegi agrártámogatási ciklusban
A jelenlegi agrártámogatási ciklusban folyamatosak a pályázati döntések – mondta…
Tovább olvasom >Agrárminiszter: Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sallai Rolanddal mutatja be saját márkás kínálatát a SPAR
A SPAR Magyarország országos kampányt indít Sallai Rolanddal, a magyar…
Tovább olvasom >Újabb fénykorát éli a magyarok által kedvel Szobi
A Szobi márkanév, valamint az ahhoz kapcsolódó termékek magyarok millióinak…
Tovább olvasom >Feltörtük a kollagénkódot: íme mi működik, és mi csak üres ígéret!
A kollagén évezredeken át csendben végezte a dolgát a szervezetünkben,…
Tovább olvasom >