Hamarosan javulhat a magyar fogyasztók vásárlóereje

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 28. 12:34

Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója szerint az alacsonyabb infláció és a béremelések hatására hamarosan javulhatnak a magyar fogyasztók vásárlóereje, lehetővé téve számukra, hogy több és jobb minőségű élelmiszert vásároljanak.

A minőségi javulás és a hatékonyabb termelési technikák bevezetése a kulcs a Kométa-CEO szerint

Pedranzini a Kecskeméten megrendezett Portfolio AgroFood 2024 Konferencián hangsúlyozta az élelmiszer minőségének fontosságát, és azt javasolta, hogy inkább kevesebb, de kiváló minőségű élelmiszert fogyasszunk – derül ki az Agrárszektor összefoglalójából.

Az HonestFood kezdeményezés keretében, amelyet a konferencián írtak alá, az ügyvezető igazgató kiemelte a természeti és környezeti védelem, valamint az állatjólét fontosságát. Ez a mozgalom arra törekszik, hogy elősegítse a magasabb minőségi sztenderdek elérését az élelmiszeriparban, miközben az emberi egészséget is szem előtt tartja.

Pedranzini szerint a magyar élelmiszeripar komoly kihívásokkal néz szembe, köztük az erős importnyomással, ami hátrányosan érinti a hazai termékek piaci helyzetét. Ennek ellensúlyozására a gyártóknak az ár-érték arányra kell koncentrálniuk, hogy a magyar fogyasztókat a hazai termékek felé tereljék.

A magyar élelmiszeripar támogatásai jelentős összegekben biztosítják a szektor versenyképességének növelését, az export erősítését, és a technológiai fejlesztéseket. Pedranzini kiemelte, hogy Magyarország gazdag természeti erőforrásokban, mint föld és víz, ezeket kihasználva a helyi termelők képesek lehetnek finom, egészséges élelmiszereket előállítani elérhető áron.

Összességében Pedranzini szerint a jövőbeli fejlődés kulcsa a minőségi javulás és a hatékonyabb termelési technikák bevezetése, ami hozzájárulhat a magyar élelmiszerek versenyképességének növeléséhez, mind belföldön, mind nemzetközi szinten.

Kapcsolódó cikkeink