Halat reptettek a sztárok a Duna-parton
„Nem harapnak a halak? Szedjünk a fáról néhányat!” Kezdte rögtön egy remek javaslattal az Irigy Hónaljmirigyes Kabai Laci, aki Kembe Sorellel, Kondákor Zsófival, Marenec Fruzsival és zenésztársával, Varga Győzővel bizonyított a rendhagyó Római-parti pikniken, ahol a sztároknak nemcsak a kivételes ügyességi feladatokban, de a grillsütő mellett is legjobb formájukat kellett hozniuk a győzelemért.
Duna-part, peca, sztárok, de ezúttal egy kicsit másképp. Három versenyszám, öt híresség, akik a finnek kedvenc vodkájával megspékelt halsütésen villantottak, méghozzá nem is akárhogy. Míg a lazac, afrikai harcsa és fogas a rácson sütkérezett, mindenre elszánt grillmestereink az eklektika jegyében a feje tetejére állították a Római-partot: lepkehálóval pecáztak és halreptetésben is próbára tették magukat.
„Nem állok nagy horgász hírében, de most amikor bedobtam a pecabotot, azt hittem egyből kapásom van, végül kiderült, hogy csak beakadt valamibe a horog” – kezdte lelkesen Kembe Sorel, a Jóban Rosszban sztárja, aki apait-anyait beleadott, hogy a legjobban teljesítsen. „Bár otthon Zsófival megosztjuk a feladatokat a konyhában, itt most ellenfelek voltunk, szó sem lehetett közös munkáról. A grillezés során én főként a látványra helyeztem a hangsúlyt, és ráadásként egy kis tűzijátékkal is feldobtam a hangulatot” – folytatta a népszerű színész.
Kondákor Zsófi profi háziasszonyként mutatkozott be: alaposan előkészítette a terepet, és különös gonddal válogatta össze az alapanyagokat és a fűszereket.
„Mivel a feketeribizli az egyik kedvenc gyümölcsöm, nem volt kérdés, hogy a pácolásnál a kakukkfű és a bazsalikom mellett feketeribizlis Finlandiával is megbolondítsam az ételt” – avatott be a kulisszatitkokba Csillagkút színésznője, aki a verseny végén azért Sorellel is megkóstoltatta a kreációját.
Nem csak a finom illatok szálltak a levegőben, hanem a halak is. Marenec Fruzsi, a SportKlub csinos műsorvezetője hatalmasakat ugrott lepkehálóval a kezében, hogy minden halat levadásszon a fáról, ám így sem tudta lekörözni Kabai Lacit.
„A sütésbe az esélytelenek nyugalmával vágtam bele, balról jobbra, jobbról balra rakosgattam a fűszereket. Minimál stílusban gondolkodtam, ami nálam azt jelenti, ha minimálisan ehető, az már jó eredmény. Ezért is lepődtem meg nagyon, amikor a végén kiderült, hogy én lettem a győztes, bár hozzáteszem, valószínűleg az ügyességi feladatokban alkalmazott egyedi halreptetési technikámnak köszönhetően hoztam fel a pontjaimat” – tette hozzá Kabai Laci, aki szokásához híven most is szórakoztatta a többieket.
A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >