Hal és Bor a Parton: minifesztivál kezdődik a Római parton
A magyar halétkek és az ország legjobb borai lesznek a főszereplői a Hal és Bor a Parton elnevezésű minifesztiválnak, amelyet a Római parton rendeznek meg augusztus 23. és 26. között – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
A Duna-parti környezetben lesz halászléfőzés, bográcsos harcsapaprikás, harcsa- és fogasfilé, rántott halak és számos ínyencség. A bográcsokban paksi és bajai halászlé fő, de a tányérokra kerül harcsapaprikás túrós csuszával, birkapörkölt, pacalpörkölt csülökkel és haltepertő is – olvasható a közleményben.
Az ingyenes fesztivál négy napjára Magyarország legjobb borászatai is kiköltöznek a partra, hogy az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez illő kiváló boraikat kínálják a vendégeknek.
A finom ételek és italok mellett családi és gyermekprogramok is várják a vendégeket a nyár utolsó hétvégéjén. A felnőttek dunai hajókázással egybekötött romantikus borkóstolón vehetnek részt, a gyerekeket arcfestés és játszótéri programok szórakoztatják.
A fesztivál honlapján – www.halesbor.hu – az érdeklődők megtalálják a részletes programról és a helyszínről szóló információkat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >