Hagyományok-Ízek-Régiók Íznapok
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága (AMC) Ötödik alkalommal rendezte meg augusztus végén a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) Íznapok rendezvényét. Az Íznapokon a különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet.A látványos esemény fő célja a HÍR élelmiszer-gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása. A rendezvényen a finomságok mellett ismert előadók is várták a látogatókat.
A HÍR program célkitűzése, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét és előmozdítsa gazdasági hasznosításukat. Eddig 300, a magyar gasztronómiai kultúra részét képező hagyományos és tájjellegű élelmiszer szakmai-történeti leírása készült el, régiónként és azon belül ágazati bontásban. Az Íznapok keretein belül került sor a HÍR védjegy 2012. évi díjkiosztó ünnepségére, valamint egy fórumra, amelyen ismert szakértők és termelők tartottak előadásokat. Mint ismeretes, a díj kitüntetettjei idén is az év legjobb hazai termékek termelői, akik megfeleltek a HÍR-gyűjtemény támasztotta szigorú követelményrendszernek, és– a szakmai bíráló bizottság döntése alapján – ezentúl használhatják a díjjal járó rangos védjegyet.
Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >