Hagyományok-Ízek-Régiók Íznapok

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 08. 28. 09:52

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága (AMC) Ötödik alkalommal rendezte meg augusztus végén a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) Íznapok rendezvényét. Az Íznapokon a különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet.A látványos esemény fő célja a HÍR élelmiszer-gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása. A rendezvényen a finomságok mellett ismert előadók is várták a látogatókat.

A HÍR program célkitűzése, hogy létrehozza Magyarország hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeinek gyűjteményét és előmozdítsa gazdasági hasznosításukat. Eddig 300, a magyar gasztronómiai kultúra részét képező hagyományos és tájjellegű élelmiszer szakmai-történeti leírása készült el, régiónként és azon belül ágazati bontásban. Az Íznapok keretein belül került sor a HÍR védjegy 2012. évi díjkiosztó ünnepségére, valamint egy fórumra, amelyen ismert szakértők és termelők tartottak előadásokat. Mint ismeretes, a díj kitüntetettjei idén is az év legjobb hazai termékek termelői, akik megfeleltek a HÍR-gyűjtemény támasztotta szigorú követelményrendszernek, és– a szakmai bíráló bizottság döntése alapján – ezentúl használhatják a díjjal járó rangos védjegyet.

Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu

Kapcsolódó cikkeink