Hagyomány és evolúció
A Magyar Gasztronómiai Egyesület harmadszor rendezte meg a hazai csúcsgasztronómia szakácsversenyét október 25–26-án Hagyomány és Evolúció címmel. A selejtezőknek a Gundel Károly Vendéglátó-ipari Iskola adott otthont. A szervezők szerint a korábbi versenyekhez képest a színvonal lényegesen magasabb és kiegyenlítettebb volt. Vannak, akik folyamatosan bizonyítanak, s ehhez az élvonalhoz egyre közeledik egy szélesebb kör: a feltörekvők – fogalmaz Molnár B. Tamás. A döntőbe jutottak listája helyezési sorrendben (csak a nem budapesti üzletek működési helyét jelezzük): Molnár Gábor, Enoteca-Corso, Pécs; Horváth Szilveszter, La Maréda, Győr; Sárközi Ákos, Alabárdos, Széll Tamás, Onyx; Győrffy Árpád, Alabárdos; Fodor Sándor, Solier, Gödöllő; Wolf András, Boscolo; Domján Richárd; Bock Bisztró; Kripolszki István, Kogart; Krámer László, Alabárdos; Csonka Gergő, Mandula Étterem, Villány; Varju Viktor Bock Bisztró. A verseny a 2010. február 21-én megrendezésre kerülő döntővel folytatódik, amelynek témája a magyar tanyasi csirke lesz két szervizben. A zsűri nemzetközi és független, Michelin-csillagos szakácsokból áll.
Az MGE Kalla Kálmánnak, a Bocuse d’Or Hungary zsűrielnökének írt nyílt levelében állította, hogy a két, egy időben rendezett verseny közül Erik Schröter a Hagyomány és Evolúción zsűrizik. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia november 1-jei sajtóközleménye (lásd lenti hírünk!) ennek ellenére arról szól, hogy a német séf az ő versenyükön zsűrizik. Schröter úrnak nehéz lehet a döntés: előző számunk lapzártájakor feltett kérdésünkre, melyik versenyt választja, még nem válaszolt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >