Häagen-Dazs: már nem csak fagyi, joghurt is
A neves fagylaltmárka, a Häagen-Dazs immár a joghurtos hűtőben is elérhető az Egyesült Államokban.
A Häagen-Dazs Cultured Crème egy a hagyományos joghurt előállításánál ötszöt tovább tartó fermentációval készülő termék, mely az eljárásnak köszönhetően a fagylaltéhoz hasonló sűrű, krémes állagú – állítja a General Mills sajtóközleményében. A Cultured Crème tejtermék-kultúrák egyedi keverékét használja, amely a hagyományos joghurt savanykás íze helyett lágyabb, simább ízélményt biztosít.
A General Mills terméke hat – vanília, eper, kávé, citrom, áfonya és fekete cseresznye – ízben kapható. A krém friss tej és tejszín, valódi gyümölcs és olyan alapanyagok felhasználásával készül, mint a Madagaszkárról származó bourbon vanília, kézzel szüretelt eper, egész áfonya és kolumbiai cold-brew kávé.
A prémium joghurt piaci bevezetésének ötlete akkor, amikor az élelmiszerárak az infláció miatt az egekben vannak, ellentmondásosnak tűnhet. Ám a fogyasztók előszeretettel költenek többet olyan termékekre, amelyek egyedi élményt kínálnak vagy számukra fontos termékjellemzőkkel rendelkeznek. Az élelmiszergyártók erre felfigyeltek.
A General Mills döntése, miszerint a Häagen-Dazs márkát bevezeti a joghurt kategóriába, beleillik az élelmiszeripari gyártók azon törekvései közé, amelyek során egy meglévő márka tőkéjét használva vezetik azt be egy új kategóriába.
Kapcsolódó cikkeink
Snoop Dogg új funkcionális italokat dob piacra
Snoop Dogg és a Harmony Craft Beverages Iconic Tonics néven…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >Új élelmiszer-vásárlási funkciókkal bővül az Alexa
Alexa technológiájának fejlesztésével igyekszik tovább javítani a digitális élelmiszer-vásárlási élményt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >