Häagen-Dazs: már nem csak fagyi, joghurt is
A neves fagylaltmárka, a Häagen-Dazs immár a joghurtos hűtőben is elérhető az Egyesült Államokban.
A Häagen-Dazs Cultured Crème egy a hagyományos joghurt előállításánál ötszöt tovább tartó fermentációval készülő termék, mely az eljárásnak köszönhetően a fagylaltéhoz hasonló sűrű, krémes állagú – állítja a General Mills sajtóközleményében. A Cultured Crème tejtermék-kultúrák egyedi keverékét használja, amely a hagyományos joghurt savanykás íze helyett lágyabb, simább ízélményt biztosít.
A General Mills terméke hat – vanília, eper, kávé, citrom, áfonya és fekete cseresznye – ízben kapható. A krém friss tej és tejszín, valódi gyümölcs és olyan alapanyagok felhasználásával készül, mint a Madagaszkárról származó bourbon vanília, kézzel szüretelt eper, egész áfonya és kolumbiai cold-brew kávé.
A prémium joghurt piaci bevezetésének ötlete akkor, amikor az élelmiszerárak az infláció miatt az egekben vannak, ellentmondásosnak tűnhet. Ám a fogyasztók előszeretettel költenek többet olyan termékekre, amelyek egyedi élményt kínálnak vagy számukra fontos termékjellemzőkkel rendelkeznek. Az élelmiszergyártók erre felfigyeltek.
A General Mills döntése, miszerint a Häagen-Dazs márkát bevezeti a joghurt kategóriába, beleillik az élelmiszeripari gyártók azon törekvései közé, amelyek során egy meglévő márka tőkéjét használva vezetik azt be egy új kategóriába.
Kapcsolódó cikkeink
Hódítanak a kávébabmentes alternatívák
Az éghajlatváltozás és a vámemelések hatására rekordmagasságba emelkedtek a kávéárak,…
Tovább olvasom >Bővíti a Walmart a munkavállalói kedvezmények körét
Bővül a Walmart munkavállalói kedvezményeinek köre, és az amerikai dolgozók…
Tovább olvasom >Fehérjedús italokkal és új ételekkel bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A menü egyszerűsítését követően a Starbucks új, prémium kávékra, nem…
Tovább olvasom >További cikkeink
November vége után is megmaradhat az árrésstop
Ahogyan arról mi is írtunk, meghosszabbította a kormány az élelmiszerek…
Tovább olvasom >Újabb pályázat segíti az élelmiszer-feldolgozást: húszmilliárd forintos keret nyílik ősszel
Az itthon megtermelt mezőgazdasági alapanyag minél nagyobb arányú, hatékonyabb és…
Tovább olvasom >Szeptembertől jön a digitális SZÉP-kártya – nő a keretösszeg is
Idén szeptember 1-jétől életbe lépnek a tavaly bejelentett változások a…
Tovább olvasom >