Gyümölcslégyártás – családi vállalkozásban
Az elmúlt időszakban megszaporodtak a döntően családi vállalkozásként működtetett kis gyümölcsfeldolgozók. Az okok között jelentős szerepet játszik a növekvő munkanélküliség és a megtermelt gyümölcs rendkívül alacsony felvásárlási ára is.
A kizárólag kézi munkával feldolgozott gyümölcsleveket már nemcsak piacokon, az utak mentén, hanem szaküzletekben is árulják. A Dunántúl több nagy kertészeti és mezőgazdasági szaküzletében arról számoltak be, hogy az elmúlt időszakban megtöbbszöröződött a kereslet a különböző palackozó berendezések iránt, de kosárszám viszik az üvegeket és a különböző méretű műanyag flakonokat is.
A házi gyümölcsfeldolgozás egyre nagyobb szerephez jut az Alföldön is, különösen a sok éve értékesítési gondokkal küszködő nyírségi almatermelőknél – írja a Napi Gazdaság.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >