Gyümölcslégyártás – családi vállalkozásban
Az elmúlt időszakban megszaporodtak a döntően családi vállalkozásként működtetett kis gyümölcsfeldolgozók. Az okok között jelentős szerepet játszik a növekvő munkanélküliség és a megtermelt gyümölcs rendkívül alacsony felvásárlási ára is.
A kizárólag kézi munkával feldolgozott gyümölcsleveket már nemcsak piacokon, az utak mentén, hanem szaküzletekben is árulják. A Dunántúl több nagy kertészeti és mezőgazdasági szaküzletében arról számoltak be, hogy az elmúlt időszakban megtöbbszöröződött a kereslet a különböző palackozó berendezések iránt, de kosárszám viszik az üvegeket és a különböző méretű műanyag flakonokat is.
A házi gyümölcsfeldolgozás egyre nagyobb szerephez jut az Alföldön is, különösen a sok éve értékesítési gondokkal küszködő nyírségi almatermelőknél – írja a Napi Gazdaság.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >