Gyümölcslégyártás – családi vállalkozásban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 07. 24. 00:01

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a döntően családi vállalkozásként működtetett kis gyümölcsfeldolgozók. Az okok között jelentős szerepet játszik a növekvő munkanélküliség és a megtermelt gyümölcs rendkívül alacsony felvásárlási ára is.

A kizárólag kézi munkával feldolgozott gyümölcsleveket már nemcsak piacokon, az utak mentén, hanem szaküzletekben is árulják. A Dunántúl több nagy kertészeti és mezőgazdasági szaküzletében arról számoltak be, hogy az elmúlt időszakban megtöbbszöröződött a kereslet a különböző palackozó berendezések iránt, de kosárszám viszik az üvegeket és a különböző méretű műanyag flakonokat is.
A házi gyümölcsfeldolgozás egyre nagyobb szerephez jut az Alföldön is, különösen a sok éve értékesítési gondokkal küszködő nyírségi almatermelőknél – írja a Napi Gazdaság.

Kapcsolódó cikkeink