Gyümölcslégyártás – családi vállalkozásban
Az elmúlt időszakban megszaporodtak a döntően családi vállalkozásként működtetett kis gyümölcsfeldolgozók. Az okok között jelentős szerepet játszik a növekvő munkanélküliség és a megtermelt gyümölcs rendkívül alacsony felvásárlási ára is.
A kizárólag kézi munkával feldolgozott gyümölcsleveket már nemcsak piacokon, az utak mentén, hanem szaküzletekben is árulják. A Dunántúl több nagy kertészeti és mezőgazdasági szaküzletében arról számoltak be, hogy az elmúlt időszakban megtöbbszöröződött a kereslet a különböző palackozó berendezések iránt, de kosárszám viszik az üvegeket és a különböző méretű műanyag flakonokat is.
A házi gyümölcsfeldolgozás egyre nagyobb szerephez jut az Alföldön is, különösen a sok éve értékesítési gondokkal küszködő nyírségi almatermelőknél – írja a Napi Gazdaság.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Uniós adó jöhet az ultrafeldolgozott élelmiszerekre és az alkoholos üdítőkre – készül az EU első kardiovaszkuláris akcióterve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
