Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzést indít ősztől a MATE
Szeptemberben ismét várja a gyümölcs- és zöldségfeldolgozás iránt érdeklődőket, valamint az ezen a területen dolgozókat a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán található Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet. A képzésre augusztus 15-ig adhatják le jelentkezésüket az érdeklődők.

A felsőfokú, akár munka mellett is végezhető diplomával elismert oktatás nyitva áll a más területen (pl. vendéglátás, kereskedelem) dolgozó szakemberek előtt is
A MATE Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre mindazokat várják, akik a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó ágazatban tevékenykednek, érdeklődnek a terület iránt, valamint szeretnék ismereteiket bővíteni, rendszerezni, naprakésszé tenni vagy egyszerűen csak tudatos fogyasztóként mélyebb tudásra szert tenni. Ugyanakkor a kurzusra várják azokat a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel foglalkozó szakembereket is, akik érdeklődnek a nyersanyagok magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozása iránt. A felsőfokú, akár munka mellett is végezhető diplomával elismert oktatás nyitva áll a más területen (pl. vendéglátás, kereskedelem) dolgozó szakemberek előtt is vagy éppen az élelmiszeripar más ágazataiban tevékenykedők számára is.
A képzés célja, hogy aktívan hozzájáruljon a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakma szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A tananyag egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges ismereteket, a nyersanyagoktól, a feldolgozás-technológiákon át a kereskedelemmel bezárólag. A hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját üzem irányítására is. A képzés összeállításánál a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és a gyakorlat összhangját tartották szem előtt.
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. Minőségre való törekvésüket a magas felvételi pontszámok és a náluk végzett hallgatók nagy létszámú elhelyezkedési aránya egyaránt visszaigazolják. A három féléves képzés végén az agrárképzési vagy műszaki területen legalább alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezők szakmérnök diplomát, más alapképzési szakon szerzett oklevéllel rendelkezők szaktanácsadó diplomát kapnak.
Kapcsolódó cikkeink
Új gabonafajták előállítását szolgáló génszerkesztési eljárást fejlesztett egy magyar kutatócsoport
Gazdaságilag hasznos gabonafajták előállítását szolgáló génszerkesztési eljárást fejlesztett az Agrár-biotechnológia…
Tovább olvasom >Feldman Zsolt: a mostani fejlesztések évtizedekre meghatározhatják a borászat jövőjét
A magyar borászat jövőjét évtizedekre meghatározhatják a mostani fejlesztések, a…
Tovább olvasom >Nagy István: jelentős mértékben támogatja a kormány a mezőgazdaság megújítását
Jelentős mértékben támogatja a kormányzat az agrárium megújítását, valamint hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >