Sós snack-nagyhatalom lesz Győr
16 ezerről 19 ezer tonnára emelkedik az Intersnack győri üzemében az éves gyártókapacitás, miután áprilisban két új sóspálcika sütősor kezdi meg működését. Az 1 milliárd forintos beruházás 2013 őszén indult. A bővítésnek köszönhetően 30 új munkahelyet teremt a cég, így már közel 400-an dolgoznak a snackgyártónál.
Az átadott két gyártósorral egy második nagy beruházási hullám végére ért a cég: a 2002-es bővítést követően a Chio termékek gyártója idén 25%-kal növeli lisztes snack-jei gyártókapacitását. A gyártósorokat Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, Borkai Zsolt Győr polgármestere és Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország ügyvezetője nyitották meg. „Az 1 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nyolcra emelkedik a gyártósoraink száma. Az új gépekkel sóspálcikát sütünk majd. Az Intersnack számára fontos, stratégiai hely a győri üzem, hiszen lisztből készült termékeinket innen 40 országba szállítjuk és az üzem termelésének 60%-át már eddig is az export kötötte le.”- mondta el Merkler Róbert az új gyártósor avató ünnepségén.
A győri polgármester arról beszélt, hogy a város az elmúlt években Magyarország egyik gazdasági motorjává vált. Borkai Zsolt azt mondta, hogy bár Győrt a hazai járműipar központjaként emlegetik, az Intersnack Magyarország gyárbővítése egy olyan élelmiszeripari fejlesztés, ami európai viszonylatban is meghatározó. „Ez azért is nagyon fontos, mert a munkanélküliség 4% alatti szintje tehát több iparág, több szektor sikere Győrben. Ezért is támogatjuk kiemelten a helyi vállalkozásokat, és ezért döntöttünk 2014-től az iparűzési adó 10%-os csökkentése mellett” – mondta Borkai Zsolt.
Beszédében Szijjártó Péter a következőket emelte ki: „A magyar mezőgazdaság és a magyar élelmiszeripar dicséretét jelenti, hogy az Intersnack győri üzemét jelölte ki a vállalatcsoport kelet-közép európai sütőközpontjának. A biztonságos magyar élelmiszerek és alapanyagok garanciát jelentenek a győri Intersnack gyár export teljesítményének növelésére.”
1992-ben mindössze 25 fővel indult a gyártás az Intersnack győri üzemében, amely mára már 290 alkalmazottal dolgozik. A 2013 ősze óta előkészített beruházásnak köszönhetően most jelentősen, 16 ezer tonnáról 19 ezer tonnára emelkedik az üzem éves kapacitása. A gyártott mennyiség növelésére azért volt szükség, mert az Intersnack Magyarország anyavállalata számára a győri gyár stratégiai jelentőségű: a vállalatcsoport úgy szervezi a gyártását, hogy egy terméktípus esetében egy-egy nagyobb európai régiót egy gyár szolgáljon ki. A lisztből sütött sós nassolnivalókat így a magyar gyár szállítja többek között Lengyelországba, Horvátországba, Csehországba, Szlovákiába, Romániába, Bulgáriába, Ukrajnába és Oroszországba is. Emellett 25 távolabbi országba is szállít a snackgyártó: Skandinávia mellett Kínában ropogtatják a legtöbb Magyarországon gyártott sós snacket.
Az Intersnack Magyarország Kft. negyedik éve támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálatot. A frissen avatott gyártósorról elsőként lekerülő 8000 csomag sóspálcikát a cég a Szolgálat számára ajánlotta fel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >