Gyöngyösön képzik a jövő élelmiszerbiztonsági ellenőreit
A képzés nyomán a hallgatók képessé válnak az élelmiszerek teljes körű – a termőföldtől az asztalig – követett ellenőrzésére.
Az elmúlt időszakban egyre több feladatot adott az európai
élelmiszerbiztonsági hatóságoknak a hamis, lejárt szavatosságú és rossz
minőségű élelmiszerek kiszűrése. Szeptembertől a gyöngyösi Károly Róbert
Főiskola mezőgazdasági mérnöki szakán olyan szakembereket is képzenek, akik az
élelmiszer-előállítás, a forgalmazás és az ellenőrzés területén magas szintű
ismeretekkel rendelkeznek és képesek lesznek magasszíntű élelmiszerbiztonsági
ellenőrzésekre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >