Gyerek OKOSTÁNYÉR®
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) egy hiánypótló táplálkozási útmutatót dolgozott ki a 4–6 éves korosztály számára. Az új Gyerek OKOSTÁNYÉR® célja, hogy a legkisebbeknél is elősegítse a helyes táplálkozási szokások kialakítását, valamint segítse a kisgyermekes családokat a mindennapi étrend összeállításában.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A Gyerek OKOSTÁNYÉR® nemcsak a helyes arányok betartására hívja fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a gyermekek étkezési szokásait már korai életkorban érdemes kialakítani. A megfelelő táplálkozás ugyanis alapvetően befolyásolja a gyermekek fizikai és kognitív fejlődését, valamint a későbbi egészségi állapotukat.
A táplálkozási ajánlás részeként az MDOSZ egy energiaigény-kalkulátort és élelmiszer-adagolási útmutatót is készített, amely a www.okostanyer.hu oldalon érhető el. Ez segít a szülőknek abban, hogy gyermekük számára pontosan meghatározzák a szükséges napi energiabevitelt, figyelembe véve a gyermek nemét, korát és aktivitási szintjét. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >