Gyárat nyit Nagy-Britanniában a Barilla tulajdonában lévő Pasta Evangelists
Az új, 47 000 négyzetméteres létesítmény hetente több mint 50 tonna friss tésztát fog előállítani.
A Pasta Evangelists, az olasz Barilla tészta- és szószgyártó ebben a hónapban nyitja meg első gyárát Nagy-Britanniában.
A londoni székhelyű Pasta Evangelists elmondta, hogy a vállalat szülővárosban található új, 47 000 négyzetméteres létesítményben a szószok mellett hetente több mint 50 tonna friss tésztát állítanak majd elő.
A cég szerint a tésztakészítés „nagyra becsült kézműves mesterségét és kézműves hagyományait” mutatja majd be azzal, hogy nem csak a jól ismert tésztafajtákat, hanem különlegesebb tésztafajtákat, többek között crestoni, corzetti, anolini, saccottini és busiate tésztákat is gyártanak majd.
A létesítmény 13 millió fontból épül.
A Pasta Evangelists szerint a majdan 60-70 főnek munkát adó gyárban az olasz Italgi „legmodernebb” tésztakészítő gépei kapnak helyet.
Alessandro Savelli, a vállalat vezérigazgatója elmondta:
– A gyárprojekt elindulását több éves tervezés és innováció előzte meg, amivel célunk, hogy bővítsük az Egyesült Királyságbeli fogyasztóknak kínált tésztáink körét. A legmodernebb technológia és gépek alkalmazása segíteni fog minket abban, hogy új ízekkel, kiváló minőségű szezonális alapanyagokkal és különféle tésztaformákkal kísérletezzünk tésztaportfóliónk bővítése érdekében.
Gianluca di Tondo, a Barilla vezérigazgatója hozzátette:
– A frissen készült, prémium tészták iránti kereslet drámaian megnőtt az elmúlt évtizedben, és mi szeretnénk a fogyasztókat az ízek felfedezésének útjára csábítani. Hiszünk abban, hogy az új Pasta Evangelists gyár ki fogja elégíteni az éttermi minőségű, friss tésztaételek iránti növekvő keresletet, elhozva az olasz konyha legjavát az Egyesült Királyságba.
A Pasta Evangelistst 2021 januárjában vásárolta meg a Barilla Csoport. Az üzlet a Barilla visszatérését jelentette a friss tésztákhoz, miután az 1990-es évek végén kilépett a szegmenst.
A vállalat jelenleg havonta több mint 50 000 doboznyi tésztát szállít országszerte. Emellett friss tésztapultot üzemeltet a londoni Harrods Food Hallban, és működteti a The Pasta Academy-t is.
Kapcsolódó cikkeink
Ezrek tüntettek Londonban a farmokra kivetett örökösödési adó ellen
Ezrek tüntettek kedden Londonban a mezőgazdasági vállalkozásokra kivetett örökösödési adó…
Tovább olvasom >Tovább erősödnek hazánk agrárkapcsolatai az Egyesült Királysággal
Tovább kell erősíteni az együttműködést a mezőgazdaság és a kereskedelem…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >