Gulyáságyú és rohamsisak – A Nagy Háború gyomornézetből
Különleges kiállítás láthatnak 2014. december 2. – 2015. május 31. között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatói.
A kiállítás az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából az osztrák-magyar hadsereg és a magyar lakosság háború alatti élelmezésének meghatározó mozzanatait mutatja be hátországi és harctéri helyszíneken keresztül. Az áruhiány, a drágaság, és az éhség szorításában a hadsereg és a lakosság ellátása – minden korlátozó intézkedés ellenére (ármaximálás, jegyrendszer, hústalan napok bevezetése, gyenge minőségű hadi élelmiszerek forgalmazása) – nagy gondot jelentett. A tárlaton a harctéri enteriőrök mellett színes fotók, plakátok, eredeti tárgyak és dokumentumok, háborús szakácskönyvek, élelmiszerjegyek, számolócédulák, falragaszok és pótszerek körvonalazzák a hadigazdálkodás keserveit, a szükség szülte „reform” táplálkozást.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >