Gourmet pizza
A cím nem néhány innovatív étteremtulajdonos termékfejlesztési próbálkozására utal: az olasz vendéglátósok nagy hányada szintet váltott, ma már a divatosabb pizzériáikban úgynevezett gourmet pizzákat kínálnak. Lehet, hogy a sonkás-gombás, négysajtos, csípősszalámis-jalapenós triumvirátusnak befellegzett? De mitől is gourmet egy pizza?
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
– Természetesen minden a legkiválóbb minőségű alapanyagoknál kezdődik – mondja el Kertész Mirjam, a a legkorszerűbb pizzasütőket árusító Coninvest tulajdonosa –, elsősorban a lisztnél. Egyes pizzériák a gabona fajtáján kívül még a malom nevét is feltüntetik, anyakovászt alkalmaznak és lassú kelesztést használnak. Prémium paradicsom és mozzarella – ez már sok helyen idehaza is alap. A gourmet pizzát viszont sütés után „finishelik” további nyers, első osztályú alapanyagokkal. Nem csak pármai sonkát, rukkolát, bazsalikomot lehet tenni egy pizzára, de ezeknél is fontos, hogy jó minőségűek és frissek, sőt, frissen szeleteltek legyenek. És az olaszok fantáziájának semmi sem szab semmi határt, ráadásul a legkülönlegesebb hozzávalókat is kiváló érzékkel választják egymás mellé.
Mindehhez a legmodernebb technológia illik. A divatos nápolyi pizza alapja például az, hogy nagyon magas hőfokon (420 – 450 °C), nagyon gyorsan sütik maximum 1-1,5 perc alatt. Nem mindig megoldható a fatüzelés – hiszen az nem egy egyszerű műfaj: szinte nem is pizzaszakács, de tűzmester kell hozzá, aki folyamatosan táplálja, gondozza a tüzet. //
Kapcsolódó cikkeink
Látogatás a Coninvest új központjában
Meghirdetett szakmai program keretében látogatott nyár közepén az ipartestület tagjainak…
Tovább olvasom >Már minden Auchan-áruházban lehet muncholni
Május elejétől már minden Auchanban az eredeti árhoz képest akár…
Tovább olvasom >Business Superbrands-díj a METRO Gasztroakadémiának
2024-ben a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >