Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem az új ízek felfedezéséről is. Az OMV ezért idén is új gasztronómiai kínálattal készül a szezonra: a gondosan válogatott alapanyagokból készült mediterrán és BBQ tépett kacsacombos gourmet szendvicsek, a frissítő jegeskávék és az új, pulykahúsos Leberkäse együttesen emelik új szintre az útközbeni étkezést.
Ezúttal is Bicsár Attila, a Michelin Guide által ajánlott SAUSKA Éttermek executive séfje álmodta meg a OMV VIVA töltőállomások kínálatában elérhető gourmet szendvicseket, amelyekkel akár egy tankolás is gasztronómiai élménnyé válik.
A BBQ tépett kacsacombos szendvicset a nyári sütögetések inspirálták: a sült, szálaira szedett kacsahús rozmaringgal fűszerezve sós perectésztából készült kalácsban érkezik és BBQ szósszal, rebarbara lekvárral és friss római salátával kerül tálalásra – egyensúlyban az édeskés és füstös jegyek között. Húsmentes, teljes értékű fogásként jön a nyári kínálatba az Avokádókrémes szendvics görög sajttal és hagymalekvárral, ami a mediterrán életérzést idézi: egy magos barna buciban kap helyet a selymes avokádókrém, a sós feta sajt és az édeskés lilahagymalekvár – egy igazi nyári, frissítő ízkombinációként.
„Egy új étel megalkotása számomra mindig játék az ízekkel és az emlékekkel, jelen esetben a nyárhoz kapcsolódó autentikus pillanatokat felidézve. Fontos, hogy a vendég felismerje benne a számára ismerős elemeket, de közben valami teljesen új élménnyel is gazdagodjon – akár már egy szendvics formájában is”
– tette hozzá Bicsár Attila, aki a világ számos pontjáról merít inspirációt, mégis az egyszerű, hagyományos ízek híve. A most bemutatott prémium szendvicsválogatás ezt az ars poeticát követi: friss, minőségi alapanyagokra épít, különleges párosításokkal.
A gourmet szendvicsek mellett az OMV VIVA több éve népszerű Leberkäse ajánlata is tartogat újdonságot. Az osztrák specialitás rajongóinak az új pulykahúsos Leberkäse lehet a nyári kedvence. A friss pulykahússal készült, keményítő-, színezék- és ízfokozó-mentes, termék hagyományos módon, sütőben készül, és császárzsemlében érkezik. Kiváló, könnyedebb alternatívát jelent a töltőállomás kínálatában már megszokott klasszikus, sajtos vagy chilis Leberkäse mellett.
Jeges kávék a felfrissülés jegyében
A gasztroélményt a VIVA új nyári jegeskávé kínálata teszi teljessé. Három frissítő opció közül választhatunk: a lágy, krémes Iced Latte, a gazdag, habos Freddo Cappuccino, vagy a hosszú, karakteres Iced Americano. Az italok az OMV aktuális különlegességéből, a fenntartható, közvetlen kereskedelemből származó, gondosan pörkölt VIVA Single Origin Brazil kávéból készülnek. Ez a kávé a kakaó, a karamell és a mogyoró ízjegyeit adja, amelyet finoman jelenlévő citrusosság egészít ki, telt és édes ízt nyújtva
Akár egy különleges szendvicsre, egy hűsítő kávéra, vagy egy tartalmas harapnivalóra vágyunk, az OMV VIVA nyári kínálata gondoskodik róla, hogy a tankolás vagy elektromos autótöltés ne csak az autót, de minket is feltöltsön.
Kapcsolódó cikkeink
Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >Elkezdődött a magyar dinnye árusítása az Auchanban
Bár az idei nyár az átlagosnál hűvösebben indult, és a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >