Gourmet food-to-go vállalatban szerzett részesedést a belga Colruyt Group
A belga Colruyt Group 45,65%-os tulajdonrészt szerzett a Brüsszelben, Antwerpenben és Liège-ben működő BON nevű gourmet food-to-go cégben.
A BON-t 2015-ben alapították Brüsszelben, és egy Sint-Lambrechts-Woluwe-ban található központi konyhából látja el friss ételekkel 11 belvárosi üzletét Belgiumban.
Mint azt Frédéric Duqué, a BON vezérigazgatója elmondta, a cég üzleteiben frissen préselt gyümölcslevek, turmixok, saláták, szendvicsek, meleg ételek és desszertek széles választékát kínálja. A BON fő célja, hogy minden napszakra ízletes ételeket kínáljon.
A felvásárlás összhangban áll a Colruyt városközpontokban való jelenlétének erősítésére és food-to-go kínálatának bővítésére irányuló stratégiájával.
Piaci részesedés növelése
Christophe Dehandschutter, a Colruyt Group képviselője közölte, hogy a kereskedő ambíciója egyértelmű: növelni szeretné piaci részesedését a nagyvárosokban. Ezt jól ismert Colruyt Lowest Prices, az Okay, az Okay Compact és a Collect&Go üzleteivel, valamint a városi vásárlók igényeihez kialakított koncepciók megszerzésével kívánja elérni.
A BON termékei 2023 óta 20 Okay Compact üzletben is kaphatók, és ez a kör a jövőben tovább bővülhet.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Eddigi története legnagyobb akvizíciójával erősíti cseh kiskereskedelmi jelenlétét az AutoWallis
Történetének eddigi legnagyobb felvásárlásával tovább erősíti meghatározó régiós szerepét az…
Tovább olvasom >Új koncepció-üzletet nyitott az ALDI Belgiumban
Új üzletet nyitott az ALDI a Brüsszel közeli Braine-l’Alleud városában,…
Tovább olvasom >A Balkánon vett sütőipari vállalatot a Grupo Bimbo
A világ legnagyobb sütőipari cége, a mexikói Grupo Bimbo felvásárolta…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >