Gourmet Fesztivál: tizedszer rendezik meg májusban a gasztrofesztivált
Ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, amelyen Magyarország legelismertebb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai mutatkoznak be a Millenáris parkban május 21. és 24. között.
A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az örökséget választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek elő – közölték a Gourmet Fesztivál szervezői kedden az MTI-vel.
Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője a közleményben hangsúlyozta: reményeik szerint az idei tematika minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd.
Gerendai Károly, a fesztivál alapítója felidézte: „tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tesszük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a +gasztroforradalom+ éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen megkóstolhatjuk Magyarország legjobb konyháit. Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Mindig meghívtuk az újonnan nyitó csúcséttermeket is, de megpróbáltunk nem csupán éttermekben gondolkodni, így a látogató megtalálhatja nálunk például a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról” – emelte ki.
Az idei Gourmet Fesztiválon a séfek közül a színpadon is bemutatót tart mások mellett Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.
A színpadon ezúttal is Mautner Zsófia és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint például Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer.
A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy új szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd – közölték a szervezők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >