Kihirdették a gyulai pálinkafesztivál győzteseit
Szombaton hirdette ki a zsűri a III. Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupa Gyula-Budapest, benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztivál pálinkaversenye eredményeit a gyulai pálinkafesztiválon, a Várkertben. A versenyre hat országból, 205 nevezőtől több mint hatszáz pálinka érkezett.
Magyarország Legjobb Bérfőzdéje címet a Bükkaranyosi Pálinka vállalkozás nyerte, Magyarország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája díjban a szakmai zsűri Patai Attila Fürtös Meggy párlatát részesítette. Magyarország Legjobb Magánfőzött Pálinkája, egyben Legjobb Hagyományos Kisüsti Pálinkája címet Tőzsér Tibor Irsai Olivér Szőlő pálinkája nyerte el. A zsűri a külföldi nevezők körében Románia Legeredményesebb Főzdéje címet adta a romániai Potio Nobilisnek, a zsűri Románia Legjobb Gyümölcspárlata címet szintén a Potio Nobilisnak ítélte oda Vadmálna párlatára.
A magyarországi főzdék versenyében a legeredményesebb főzde a Zsindelyes Kereskedőház lett 2014-ben, a második helyen a Demeter Pálinka Manufaktúra végzett, a Bolyhos és Fia főzde a harmadik helyezést érte el. A nemzetközi versenyben a Világkupa Legeredményesebb Főzdéje címet a DiBonis Destillery lett kapta Szerbiából, a Világkupa Legjobb Versenymintája címet a DiBonis Ágyas Alma párlata nyerte el.
A díjakat Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Engelhart József a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaköz Szervezet elnökségi tagja adta át, valamint Florin Vasiloni Románia Főkonzulja és Kismárton Ottó a Szerb Köztársaság Nagykövetségének gazdasági nagykövet tanácsosa. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >