A GMO-mentes termékek versenyelőnyt jelentenek Magyarországnak
Versenyelőnyt jelent Magyarországnak, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állít elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.
Emlékeztetett, hogy Magyarország, a világon egyedüli országként, az alaptörvényben deklarálta a GMO-mentességet, a Földművelésügyi Minisztérium pedig sokat tett azért, hogy az ezzel kapcsolatos gondolkodásmódot az Európai Unió más országaira is kiterjessze.
A főigazgató szerint az agrárkutatásoknak a magyar mezőgazdaság versenyképességét a GMO-mentesség biztosításával kell erősíteniük.
Kitért arra is, a nemzeti fehérjetakarmány stratégiát épp azért dolgozták ki, hogy ne csak az alapanyag előállításban, hanem az állattenyésztésben és a feldolgozott termék előállításban is tudja Magyarország javítani a pozícióját a nemzetközi piacon, valamint, hogy erősödjön az ország GMO-mentessége. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Félidőhöz ért a magyar Női Unió ENAG projektje a magyar-szerb határtérségben
Digitális tudás, gyakorlati képzés és határon átnyúló összefogás: ezekre épít…
Tovább olvasom >Együttműködési megállapodást kötött az agrárkamara és az agrártudományi egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar…
Tovább olvasom >A spanyol mezőgazdaság kritikus helyzetére figyelmeztettek a legnagyobb szakmai érdekképviseletek
A spanyol mezőgazdaság kritikus helyzetére figyelmeztettek a legnagyobb szakmai érdekképviseletek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >