Glutént tartalmazó rizslisztet hívott vissza a Nébih
Gluténtartalma miatt a Szarvasi Agrár Zrt. által gyártott három rizsliszt tétel kereskedelmi forgalomból történő kivonását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.
Az egészségügyi kockázat alacsony, ettől függetlenül a hatóság kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére.
A rizs természetéből adódóan nem tartalmaz glutént (gliadint), de a Nébih által vizsgált termékeknél a laboratóriumi vizsgálatok kilogrammonként 25 és 36 milligramm közti gluténtartalmat mutattak ki, ami meghaladja a törvényben előírt kilogrammonkénti 20 milligrammos határértéket.
A tájékoztatás szerint az üzemben tartott ellenőrzés során a szakemberek mintákat vettek az alapanyagokból és a késztermékekből további vizsgálatok céljából, illetve hogy megállapítsák, hol történt a szennyeződés. Az üzemben egyéb élelmiszerbiztonsági problémát nem találtak az ellenőrök – közölte a Nébih.
A forgalomból kivont egy kilogrammos kiszerelésű tételek minőségmegőrzési ideje: 04.02.2016, 14.02.2016 és 18.02.2016, EAN kódja: 5 997061 100037. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
AM: megvannak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első eredményei
Az élelmiszerbiztonság és a fogyasztók védelme 2024 téli ünnepi időszakában…
Tovább olvasom >Tesztelték az idei kókuszos szaloncukrokat: íme a legjobbak
A Szupermenta idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ennek alkalmából a…
Tovább olvasom >Így lehet pazarlásmentes a karácsony
Közelednek az ünnepek, ezzel pedig az év legnagyobb sütés-főzési szezonja,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárnyal a gyorskereskedelem Indiában
Az indiai fogyasztók – különösen a fiatalabbak – egyre gyorsabb…
Tovább olvasom >Megújítja digitális hűségprogramját a német REWE Group
Adatvezérelt technológiákkal átfogoan megújítja a REWE és Penny vásárlók számára…
Tovább olvasom >Bezárja zambiai üzemét a Lactalis
A Lactalis Csoport bizonyos piaci dinamikákra hivatkozva bezárja zambiai üzemét…
Tovább olvasom >