Gesztenye-gasztronómia a kávézóban
A gesztenyeszezont népszerűsítendő került sor a Lucullus BT első nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uránia Filmszínház kávézójában. Az esemény együttműködő partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt.
“A gesztenye – a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcse ” – mondta el az eseményen Schweickhardt György, a családi tulajdonban lévő Prima Maroni Kft. ügyvezetője, cukrászmester, aki mintegy 35 éve foglalkozik gesztenyével. “Tápláló és egészséges, bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentős mértékben tartalmaz élelmi rostot, B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort is. Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyéből készült ételek bármely korosztály egészségmegőrző étrendjébe illeszthetőek, a gesztenye korszerű tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erőtlenség esetén, a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerű Paleo-étrend fontos részét is képezheti” – tette hozzá a vállalat vezetője.
“Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyéből sós-és édes gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására” – mondta el az egyetemes gasztronómiát 10. éve népszerűsítő Lucullus BT gasztronómiai egyesület alapító/elnöke, Turóczi Gábor.
Az eseményen debütált a vállalat két vadonatúj terméke: a gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével és a gyorsfagyasztott gesztenyetorta.
A Maroni termékekből Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője készítette el a desszerteket:
* sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes gesztenye, olíva)
* párna-grissini (grissini tészta, gomba, zsálya, szemes gesztenye, hagyma)
* macaron (gesztenyeliszt, gesztenyés-tejszín, gesztenyés sárgabarack jam)
* sweet kosárka (linzer tészta, gesztenyeliszt, megy jam, édes gesztenyemassza)
* diós piskóta (diós gesztenyemassza, diós gesztenyehab, dió)
* gesztenyés trüffel (53%-os ghánai Elit csokoládé, szemes gesztenye)
Az édes termékekhez Petzold Attila sommelier egy 2011-es Tokaji Kései szüretelésű Hárslevelű bort társított, míg a sós desszertekhez a Takler pincészet 2012-es Szekszárdi Kékfrankos Rozét ajánlotta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >FRUIT LOGISTICA 2025: Gyümölcsöző kapcsolatok a frissáru globális piacán
A FRUIT LOGISTICA, a világ vezető frissáru-ipari szakkiállítása, 2025. február…
Tovább olvasom >