Gasztronómiai programmal készülnek a nemzeti parkok az ünnepi hétvégére
A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.
A programhoz kapcsolódva Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak meg a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.
A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti-, vagy Natura 2000 területeken megtermelt, helyi alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és az őrségi dödölle.
A speciális ízek mellett kézműves kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programokat, amelyekről bővebben a www.naturparkok.hu és a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >