Gasztronómiai programmal készülnek a nemzeti parkok az ünnepi hétvégére
A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.
A programhoz kapcsolódva Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak meg a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.
A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti-, vagy Natura 2000 területeken megtermelt, helyi alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és az őrségi dödölle.
A speciális ízek mellett kézműves kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programokat, amelyekről bővebben a www.naturparkok.hu és a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >